avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor de proprietari ...

Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor de proprietari in perioada starii de alerta / urgenta? Este posibil ca in locul acestora sa fie adoptate decizii de catre presedintele Asociatiei sau de catre Comitetul Executiv al Asociatiei?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 12:02, 23 Februarie 2021
Teoretic se organizeaza in conditiile prevazute de lege in starea de urgenta, dar practic observ ca se aduna lumea tot in scara si scuipa unul la celalalt incercand sa-si urle mai tare parerea. Daca, din motive cerebrale, nu va prezentati la o sedinta si observati ca au fost luate totusi decizii, puteti fi sigur ca a fost tinuta o adunare generala.
In situatii speciale se pot convoca adunari generale pe scari sau tronsoane
Este posibil sa nu fi fost foarte clar in exprimare, de aceea revin - "Este posibil ca in locul acestora sa fie adoptate decizii de catre presedintele Asociatiei sau de catre Comitetul Executiv al Asociatiei?"
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
alex_bis, utilizator
Nu, deciziile se iau in cadrul adunarilor generale si necesita 50%+1 voturi ca sa fie valide. Este posibila mentionarea acceptului si telefonic, stiu cazuri in care erau sunati proprietari si presedintele asociatiei explica rapid despre ce e vorba, si intreba "esti de acord sau nu?". Dar nu se pot lua decizii doar de catre presedinte sau comitet in numele tuturor.
[ link extern ] /
E posibil ca iar sa nu fi fost foarte clar. Nu ma refer la cadrul general valabil, in vremuri normale, ci strict pentru aceasta perioada in care pandemia de Covid a impus anumite reglementari specifice. Exista primarii de sector care considera ca in perioada starii de alerta Comitetul Executiv poate lua decizii care in mod normal ar fi putut fi adoptate doar de Adunarea Generala. Problema exista, e reala si cu siguranta ca sunt situatii similare in toata tara. De altfel am gasit si urmatorul articol referitor la acest subiect "Asociaţia de proprietari şi adunarea generală în vremea pandemiei"- [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
alex_bis, utilizator

Alte discuții în legătură

In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita cu hotararea comitetului executiv? Exista vreo reglementare in acest sens? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotararea adunarii generale in vederea incheierii unui contract cu o firma , poate fi inlocuita de hotararea comitetului? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Pornind de la Legea 196/2018 Art.49 (4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se pot tine adunari generale pentru asociatiile de ... dramaviking dramaviking Buna ziua, Se pot tine Adunari Generale pentru Asociatiile de Proprietari in perioada urmatoare? Sau care sunt conditiile? (vezi toată discuția)