avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor de proprietari ...

Cum se organizeaza adunarile generale ale asociatiilor de proprietari in perioada starii de alerta / urgenta? Este posibil ca in locul acestora sa fie adoptate decizii de catre presedintele Asociatiei sau de catre Comitetul Executiv al Asociatiei?
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 12:02, 23 Februarie 2021
alex_ bis
Dupa parerea mea situatua este cam complicata cu AG in ziua de azi .
In primul rand trebuie sa vedem ce inseamna a decide si a hotara :
- Decizii poate lua numai comitetul executiv , presedintele singur nu poate
lua decizii ci impreuna cu comitetul pentru lucrari mici / marunte urgente si nu de amploare mai mare cum ar fi zugravitul scarilor , inlocuirea de tubulatura , etc .
- Hotarari poate lua numai adunarea generala .
Pentru ca o AG sa se tina pentru ca este ceva urgent sa zicem , ar fi ca solutie convocarea pe scari / tronsoane si cu Acordul de vointa asa cum precizeaza Ordinul 1058 / 2019 art . 21 alin ( 4 si 5 ) adica pe baza unor declaratii sa se obtina votul pentru ce a fost convocata aceasta AG , este o parere personala .
Spune ti ca sunt primarii de sector care dau sfat ca in aceasta situatie in care ne aflam , comitetul executiv poate lua decizii , da , poate lua oricand dar nu poate hotara asa cum se precizeaza faptul ca numai AG poate lua
Observ ca nici macar un avocat nu se pronunta pe acest caz , care este foarte complicat unde nici legiuitorul nu a precizat in legea nr 196 / 2018 acest lucru , cine stia ca ne v a lovi o asemenea nenoracire care nu se stie mare lucru despre ea si cand vom scapa ! am citit articolul la care faceti referire , nici aici nu este ceva clar .
O zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu In stare de alerta hotararea adunarii generale poate fi inlocuita cu hotararea comitetului executiv? Exista vreo reglementare in acest sens? Multumesc (vezi toată discuția)
Hotararea adunarii generale in vederea incheierii unui contract cu o firma , poate fi inlocuita de hotararea comitetului? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Pornind de la Legea 196/2018 Art.49 (4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se pot tine adunari generale pentru asociatiile de ... dramaviking dramaviking Buna ziua, Se pot tine Adunari Generale pentru Asociatiile de Proprietari in perioada urmatoare? Sau care sunt conditiile? (vezi toată discuția)