avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul locatorului de a denunta unilateral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul locatorului de a denunta unilateral

Are locatorul dreptul de a denunta contractul de locatiune pe perioada determinata (1 an) in vederea vanzarii imobilului? Trebuie inclusa o clauza in acest sens in contractul de locatiune sau acest drept este conferit prin lege? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
AlinaBi, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinaBi , utilizator 13:58, 22 Februarie 2021
În cazul în care închirierea este pe durată determinată, iar în contract s-a prevăzut că locatorul poate denunța unilateral contractul în vederea satisfacerii nevoilor locative proprii sau ale familiei sale, acestei denunțări i se aplică termenul de preaviz prevăzut la art. 1.824 alin. (2) C.civ. Astfel:
a) 60 de zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este de o lună sau mai mare;

b) 15 zile, dacă intervalul de timp pentru care s-a stabilit plata chiriei este mai mic de o lună.
AlinaBi a scris:
Are locatorul dreptul de a denunta contractul de locatiune pe perioada determinata (1 an) in vederea vanzarii imobilului? Trebuie inclusa o clauza in acest sens in contractul de locatiune sau acest drept este conferit prin lege? Va multumesc.

Trebuie inclusa o clauza. Sunt aplicabile disp art 1811-1812 su urm Cod civil.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala a contractului de locatiune incheiat pe durata determinata ancacornelia ancacornelia buna ziua, am incheiat un contract de locatiune pana in oct 2019 cu urm prevederi la capitolul Incetarea Contractului: - prin denuntare unilaterala al ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial miluma miluma Un apartament , trasformat in spatiu comercial este in proprietatea a doua persoane , rude. Una dintre ele face act de vanzare-cumparare pentru partea ei ... (vezi toată discuția)