avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silită
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silită

Bună ziua! Domnilor avocați vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Cumnatul meu are o garsonieră și i.a făcut act de vânzare cumpărare cu clauză de întreținere și uzufruct viager fiului concubinei sale. Acest individ a făcut un împrumut la bancă cu ipotecă pe această garsonieră, împrumut pe care nu l.a returnat. S.a făcut dosar de executare silită și a fost numit un evaluator pentru a stabili valoarea garsonierei in vederea vânzării și evaluarea dreptului de uzufruct viager aparținând cumnatului meu. Întrebarea mea este se poate vinde această garsonieră având în vedere că cumnatul meu are uzufruct viager? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
Reta60, utilizator
Cel mai recent răspuns: Reta60 , utilizator 17:17, 22 Februarie 2021
Răspunsul este DA. Poate fi scoasă la licitație garsoniera. Uzufructul viager rămâne valabil.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare cumparare vs. contract intretinere mariusscr mariusscr Buna ziua. Am o problema mai delicata daca pot sa spun asa. Bunica mea a locuit cxu un domn acum 10-12 ani in concubinaj. La momentul respectiv in contractul ... (vezi toată discuția)
Ajutor: certificat de sarcini KLMN KLMN M-am hotarat sa-mi cumpar o garsoniera, am depus actele la notar,iar acesta trebuia sa obtina certificatul de sarcini de la Judecatorie. Cei de la Cartea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)