Buna ziua. Am o problema mai delicata daca pot sa spun asa. Bunica mea a locuit cxu un domn acum 10-12 ani in concubinaj. La momentul respectiv in contractul de vinzare cumparare al garsonierei bunicii este trecut si concubinul cu "uzufruct viager". Bunica fiind in virsta bnu mai poate sa se intretina singura si doreste sa se mute cu "nepoti" (noi) sa o intretiem. Precizez ca domnul respectiv (fostul concubin) este internat intr-o casa de batrini, dus de fiul dinsului fiind operat la picior, orb si cu piwerderi de memorie, bunica ne mai fiind in stare sa aiba grija de el. Am doua intrebari :
1. Care este mai bun dintre "Contract devinzare-cumparare" sau "Contract de intretinere" pentru a nu fii atacat de catre fiul bunicii (unchiul meu) care nu doreste sa o intretina si sa o ajute dar vrea parte din garsoniera;
2. Ce probleme ridica, tipul de contract ca raspuns de la pct. 1, in legatura cu domnul care are drept de uzufruct viager in garsoniera bunicii daca vreau sa transfer,cu catul mai convenabil de la pct 1, pe numele meu ?
Multumesc pentru timpul acordat.
Stima si respect,
Marius
cel mai bun este contractul sincer, in speta contractul de intretinere, sotul bunicii nu are nicio treaba cu contractul, doar ca poate locui pana moare acolo
Executare silită
Reta60
Bună ziua! Domnilor avocați vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Cumnatul meu are o garsonieră și i.a făcut act de vânzare cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)