buna ziua!
daca sotul meu plateste deja 2 pensii alimentare pt doi copii, fiecare de cate 550 lei , copilul meu, in urma divortului ce pensie poate primi? Salariul lui este de 4400 lei.
Se poate merge pana la suma de 1100 lei, astfel incat cei trei copii sa aiba 1/2 din venitul sotului sau trebuie sa aiba o pensie egala cu a celorlalti doi si in acest caz cei trei copii vor primi sub 1/2 din venitul sotului?
Venitul net. Pentru cei doi copii, care provin dintr-o alta căsătorie, are fixată pensia de mulți ani, Acum urmează sa fixam pensia pt copilul nostru. Întrebarea e dacă va primi tot 550, ca și ceilalți sau poate primi pana la 1100 lei, astfel încât 550+550+1100= 2200, adică jumătate din venitul sau net.
Copii au drepturi egale la pensie. Cand instanta va hotara va dispune fie suma fixa, fie procent .
Ca procent pt 3 copii pensia se calculeza la 1/2 din venitul net al tatalui, impartit in 3, adica 733 lei fiecare.
In niciun caz copilul dvs nu va lua pensie mai mult decat ceilalti.
Este insa posibil ca - in cazul in care tatal nu este dat in judecata pt actualizarea pensiei de mamele celorlalti 2 copii, - suma pt ei sa ramana 550 si sa nu se actualizeze la 733 lei. Dar asta nu este problema dvs.
Pensie alimentara
mimzy
buna ziua as vrea sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara in cazul meu..sotul are din prima casatorie 2 copii inca minori si noi mai avem impreuna 2 copii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ramona_1984
Buna ziua,
Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)