Buna seara! Locuiesc la etajul 1 iar de curand fara nici o autorizatie sau acordul meu, cei de la farmacia de la parterul blocului au gaurit balconul si au pus panouri luminoase plus o cruce mare luminoasa care imi bate in geam. Precizez ca nu eram in oras cand s-a intamplat. Am facut sesizare la Politie. Au zis ca daca ajungem la o intelegere e ok. Administratorul farmaciei vrea sa facem o declaratie la notar contra unei sume anuale...intrebarea mea este: exista vreun draft de contract de inchiriere a spatiului respectiv,adica al balconului personal exterior? Nu stiu care sunt procedurile si nu vreau sa fac ceva gresit. Va multumesc anticipat, astept un raspuns!
Exteriorulimobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu pot utiliza exclusiv partea comuna de condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de folosinta sau de inchiriere
Dv nu aveti drept privilegiat asupra exteriorului imobilului de locuit in comun
Nu aveti calitate sa incheiati cu administratorul farmaciei document prin care sa primiti sume financiare aferente utilizat parte comuna condominiu
Administratorul farmaciei are obligatia sa desfasoare demersuri la nivelul asociatiei de proprietari prin reprezentant legal cu care eventual sa incheie raport juridic legal ,sumele aferente urmand sa fie depozitate in fondul de reparatii al condominiului
Buna seara! Va multumesc frumos pentru raspuns! Nu mi se pare corect ca asociatia sa aiba dreptul la incasat bani de pe proprietatea mea iar eu sa raman doar cu pagubele!! In cazul acesta nu voi fi de acord nu voi semna nimic, am sa cer sa dea totul jos si sa imi repare izolatia exterioara care mi-au distrus-o, actionand in instanta si cer daune pentru distrugere proprietate privata! Deci nici asociatia fara semnatura mea nu poate face nimic! Multumesc mult inca odata pentru raspunsul dumneavoastra,o seara cat mai placuta!
Pardosela balcon
MSandaC
Exista urmatoarea situatie la o asociatie de proprietari: Locatarul de la parter doreste sa-si instaleze antena parabolica pe pardoseala exterioara a ... (vezi toată discuția)