Anul trecut am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren intravilan. Proprietarul avea cadastru/intabulare pe o suprafata mai mare, iar ca sa mi-l vanda a fost nevoie de dezmembrare, pe care ne-am obligat contractual sa o finantam (urmand sa se scada din pretul final).
Termenul pentru incheierea contractului a fost depasit, pentru ca dezmembrarea a durat mai mult decat am prevazut.
Desi avem clauza ca putem sa reziliem contractul in aceste conditii, nu am facut-o, dar nici nu am prelungit in scris termenul de finalizare. Ar fi trebuit sa incheiem saptamana aceasta contractul, insa proprietarul a decedat.
Ce e de facut acum?
Antecontractul a fost intocmit de un avocat.
Multumesc.
mare atentie la termenul de prescriptie !!
daca succesorii defunctului nu vor sa dezbata succesiunea , in termen de 3 ani dvs. trebuie sa-i actionati in instanta pt a-si exprima optiunea succesorala .
ulterior, urmeaza sa promovati o actiune in prestatie tabulara. ;)
buna ziua!
puteti promova o actiune prin care sa investiti instanata sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
ii veti chema in judecata pe mostenitorii acelui defunct.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Pot promova o astfel de actiune chiar daca nu am platit intreaga suma?
Va hotari instanta si cui sa achit diferenta de bani sau cum?
Inca ceva: pot sa initiez aceasta actiune cu toate ca termenul de inchiere a actului de vanzare cumparare expirase de 1 luna in momentul decesului, fara a fi prelungit in scris?
puteti investi instanta de judecata cu o astfel de actiune, dar trebuie sa-i "obligati "pe succesori sa-si exprime optiunea succesorala .
actiunea trebuie sa cuprinda si acest capat de cerere.
Imi puteti spune, va rog, dupa cat timp de la deces ar trebuis a intreprind o astfel de actiune? Ma gandesc ca este un termen in care trebuie sa-si dezbata succesiunea si abia apoi pot sa-i "oblig" eu, nu?
Aveti idee cam despre cat timp discutam? Ma refer pana cand o sa fie terenul nostru "cu acte in regula" sa putem sa incepem demersurile sa construim ceva....
Titlu de proprietate
kukuk
Pe titlul de proprietate teren emis in 2002, suntem trecuti ca mostenitori eu fiind in viata si o persoana decedata intre timp.
Nepotul persoanei decedate a ... (vezi toată discuția)