avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna seara
sunt gravida in luna a 3 spre a 4 pana acum am avut 600 ron pe jumatate de norma, si acum mi s-a marit salariul la 1000 ron .imi puteti spune va rog daca mi se va calula doar pe ultimele 6 luni deci cu noul salariu sau se va calcula pe 12 luni facandu-se media .care este minimul care se ofera?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela VP , utilizator 20:57, 4 Ianuarie 2010
Se va face media pe ultimele 12 luni anterior nasteri copilului si se va aplica 85% dar nu veti puteqa lua mai putin de 600 lei la care se adauga 200 lei pentru copil
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit legii, se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediul pentru cresterea copilului shumy shumy Buna seara am si eu 3 intrebari la dvs: 1) cum se calculeaza salariul prenatal de 85%? Din salariul care este trecut in cartea de munca sau din cel pe ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor mosghita mosghita Sotia a nascut pe 15.07.2008 o fetita! vrea sa stiu si eu cum se calculeaza 85%din media veniturilor din ultimul an? Daca are cineva timp sa detalieze? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil Viorica_bomb Viorica_bomb Buna ziua, intrebarea mea care este formula de calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului si daca din suma rezultata in urma calcului se scade ... (vezi toată discuția)