avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! As dori sa va intreb cum se procedeaza ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! As dori sa va intreb cum se procedeaza daca as dori ...

Buna seara!
As dori sa va intreb cum se procedeaza daca as dori sa fac dosar cu acte pentru incadrare intr-un grad de handicap copii.
Mentionez ca are 4 ani copilasul si pana acuma nu am depus dosar deci nu ar fi continuarea concediului de crestere copil.
Am si un copilas de 1,5 ani cu care sunt inca in concediu crestere copil care se termina in septembrie si as dori sa pot sa raman cu copilasul mai mare (bolnav) acasa in continuare.
Se poate face dosar in acest caz? Daca da ce drepturi materiale am? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: p_rebeca , utilizator 20:16, 25 Februarie 2021
Actele necesare pentru intocmirea dosarului in vederea eliberarii certificatului de incadrare in grad de handicap – copii.
[ link extern ] /

OUG 111/2010
art.31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
b) oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului în baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nașterii copilului;
c) oricând, începând cu împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se încadrează în condițiile prevăzute la lit. a) și b), dar care în ultimele 12 luni înainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) și (6).
(2) Pe perioada concediului prevăzut la alin. (1) se acordă o indemnizație lunară egală cu cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).
[ link extern ]
Multumesc foarte frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru copil cu handicap AncutaMaria AncutaMaria Buna ziua, Am depus actele pentru incadrarea fiicei mele in grad de handicap, voi merge la comisie doar in luna mai. Ea are 2 ani si 9 luni. Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical crestere copil cu handicap ioan_claudiu84 ioan_claudiu84 Buna ziua . Am un copil in varsta de 3 ani , diagnosticat cu autism atipic, incadrat in grad de handicap grav cu insotitor. Pot beneficia de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap blareanabel blareanabel Buna seara!In cazul unui copil mic sub 2 ani cu handicap gr 2 ,daca mama este in CIC pana la implinirea varstei de 2 ani cu o indemnizatie de 600 lei + 200 lei ... (vezi toată discuția)