avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE DUPA MOARTEA PARINTILOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE DUPA MOARTEA PARINTILOR

Pe o suprafata de 800mp sunt 3 mostenitori.Poate unu dintre ei sa dezmembreze cei revine ca mostenire fara semnaturile celorlalti 2 ?
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
Szilagy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:08, 4 Ianuarie 2010
Poate. Trebuie facut cadastrul si intabularea daca imobilul nu este inscris in CF. In cazul in care ceilalti 2 proprietari nu vor partajarea pe cale amiabila faceti iesirea din indiviziune. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Art. 728 Cod civ.
Succes.
buna ziua.
prin actul de dezmembrare se face un act de dispozitie materiala asupra bunului imobil, prin urmare ar trebui si smenaturile celorlalti 2 frati.
daca nu se ajunge la un consens ar trebui promovata o actiune pe cale de instanta!
daca dezmembrarea se poate realiza pe cale amiabila, este necesara semnatura tuturor coproprietarilor.
in caz contrar , situatia se poate rezolva prin investirea instantei de judecata cu o actiune de iesire din indiviziune, promovata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi vand partea? Disconnect Disconnect Salut, numele meu este Ionut si am o dilema de ceva timp incoace. In anul 2003 am facut succesiunea unei \"case+un loc de veci+un nr. actiuni(la SIV ... (vezi toată discuția)