avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare plata rezervare achizitie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare plata rezervare achizitie apartament

Buna ziua,
Un prieten a facut o rezervare pentru un apartament pentru care a platit 1500 euro unui dezvoltator imobiliar, tranzactie intermediata de o agentie imobiliara. In rezervare era stipulat un termen de 20 de zile, data limita pentru incheierea antecontractului la notar. Prietenul meu a solicitat mai multe documente dezvoltatorului pentru a le duce la banca pentru obtinerea unui credit imobiliar, dar dezvoltatorul nu a dat curs acestor solicitari, acesta a asteptat sa vina ziua in care s-au implinit cele 20 de zile, fara sa faca programare la notar in toata aceasta perioada, a ramas cu banii incasati si dus a fost.
Ce sanse are prietenul meu in justitie sa recupereze acesti bani?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:00, 26 Februarie 2021
Daca poate face dovada celor povestite de dvs cu acte,corespondenta cu dezvoltatorul notificări,mail-uri,martori există șanse.Trebuie studiat bineinteles si contrsctul încheiat etc
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Contractul de rezervare din cate am inteles este unul standard, al unei agentii imobiliare, incheiat intre un agent economic si unul din cumparatori, cu clauza ca daca nu se incheie antecontractul din vina cumparatorului, vanzatorul pastreaza banii, daca este vina vanzatorului, restituie dublul sumei! Agentia imobiliara nu-si asuma nici o vina, a semnat contractul la sfarsit si a pus in contract o clauza in acest sens! Care ar fi costurile over all in cazul unei actiuni in instanta? Daca vanzatorul este un agent economic, la care plicul trimis prin posta s-a intors pe motiv "domiciul negasit", ar putea fi indiciul unei "firme fantoma". Se pare ca nu ar fi primul cumparator inselat prin asfel de metode! Care ai fi sansele de recuperare a banilor in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2021
expertcontabilpc, utilizator
Costurile le discutați dvs sau prietenul cu un av ,intr o consultație,se stabilesc în funcție de cuantumul sumei care tb recuperața,de varianta aleasă, de notorietatea av,posibilitățile financiare ale clientului.Si dvs dacă sunteți contabil stiti ca dacă vine nea gică cu o gogoserie se percepe un tarif dacă vine o societate cu volum mare de activitate probabil ii încasăti alt tarif.
Corect, asa este! Din pacate, de foarte multe ori, noi contabili ne subevaluam serviciile prestate, cu atat mai mult respect opinia dumneavoastra. O sa transmit si eu mai departe prietenului meu ce am aflat de la dumneavostra si daca va fi interesat o sa va contacteze. Multumesc! O zi excelenta in continuare!
Cu placere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Intabulare drum de acces Cristian Cojocariu Cristian Cojocariu Buna dimineata. Am o problema din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul ca : Am contractat un credit imobiliar ipotecar prin BCR la data de 7 ... (vezi toată discuția)