avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa fac ca in urma unui proces de partaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa fac ca in urma unui proces de partaj urmat de executare ...

Ce trebuie sa fac ca in urma unui proces de partaj urmat de executare pe contractul apartamentului sa nu mai apara numele fostei sotui
Multumesc mult astept raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:14, 26 Februarie 2021
In urma unui proces de partaj, ati obtinut o hotarare de partaj prin care vi s-a atribuit apartamentul in schimbul unei sulte. Nu puteti modifica acel contract de vanzare-cumparare dar, in baza hotararii de partaj, trebuie sa va intabulati in cartea funciara dreptul de proprietate deplin asupra apartamentului. De asemenea, trebuie sa mergeti si la Directia fiscala cu hotararea de partaj, in vederea schimbarii titularului dreptului de proprietate in evidentele fiscale pentru ca numai dv. sa achitati impozit.
Extrasul de cf face dovada dreptului dv. de proprietate deplina asupra apartamentului si hotararea de partaj. In cazul instrainarii ulterioare a apartamentului, veti prezenta hotararea de partaj si extras cf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultei stabilita in procesul de partaj cosmyn n cosmyn n In urma unui proces de partaj , mi-a fost atribuit imobilul supus partajului, fiind obligat la plata unei sulte. Daca imobilul a fost intabulat pe numele cu ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sint daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma. In urma partajului instanta i-a atribuit apartamentul doamnei respective iar ... (vezi toată discuția)
Sulta apartament mareboys mareboys In urma partajului mi sa atribuit apartamentul, iar eu trebuie sa platesc fostei sotii sulta de 35500 euro in lei la cursul zilei in care se face plata.Fosta ... (vezi toată discuția)