avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta apartament

In urma partajului mi sa atribuit apartamentul, iar eu trebuie sa platesc fostei sotii sulta de 35500 euro in lei la cursul zilei in care se face plata.Fosta sotie insa e plecata din tara, nu vrea sa deschida un cont in care sa depun banii si spune ca o sa vimna ea in tara, insa defapt nu ii convine sa ii platesc acum cand euro e in scadere. Cum pot insa proceda sa ii platesc banii, fara sa depind de mofturile ei? Dupa ce ii platesc exista vreo posibilitate ca sa schimb contractul de vanzare/cumparare a apartamentului si sa apar doar eu in contractul apartamentului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mareboys , utilizator 17:59, 24 Ianuarie 2010
puteti deschide un cont in care sa depuneti suma de bani stabilita cu titlu de sulta si sa o inminati fostei sotii in momentul intoarcerii in tara. la data inminarii sumei se face un act notarial in care se specifica plata sultei si in temeiul acestuia si a hotaririi de partaj se face transcrierea la cartea funciara a dreptului de proprietate asupra imobilului pe numele dv.
va duceti la un executor judecatoresc si ii spuneti ca doriti sa va achitati sulta la care ati fost obligat prin hotarare.Executorul judecatoresc va sti ce sa faca , consemnand sulta intr-un cont la dispozitia sotie dvs
ladyblue71 are dreptate, mergeti la un executor.
multumesc pentru raspuns. este adevarat ca exista si la judecatorie un cont de valori in care potdepune suma respectiva si de unde ea o poate ridica ulterior?
da, se poate si la judecatorie. dar eu as apela la un executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata datorate fostului sot buntingr buntingr Buna ziua .A-s dori sa va intreb daca eu datorez bani in urma cheltuielilor de judecata in urma unui partaj fostului sot si el pretinde banii sa-i fie trimisi ... (vezi toată discuția)
Neplata sulta la termen Parisien Parisien Buna seara! In urma unui partaj voluntar, m-am inteles cu fosta sotiei la plata unei sulte de 30.000 de lei pentru a ii ramane ei apartamentul, care a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)