avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta apartament

In urma partajului mi sa atribuit apartamentul, iar eu trebuie sa platesc fostei sotii sulta de 35500 euro in lei la cursul zilei in care se face plata.Fosta sotie insa e plecata din tara, nu vrea sa deschida un cont in care sa depun banii si spune ca o sa vimna ea in tara, insa defapt nu ii convine sa ii platesc acum cand euro e in scadere. Cum pot insa proceda sa ii platesc banii, fara sa depind de mofturile ei? Dupa ce ii platesc exista vreo posibilitate ca sa schimb contractul de vanzare/cumparare a apartamentului si sa apar doar eu in contractul apartamentului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mareboys , utilizator 17:59, 24 Ianuarie 2010
Daca vreti sa faceti lucrurile cum trebuie mergeti la executor si parcurgeti procedura ofertei de plata urmata de consemnarea sumei (avand astfel si dovada necesara pentru Cartea funciara - proceul verbal al executorului).

Contractul initial nu se modifica pentru a ramane doar numele dvs. in el.
Ramane asa cum e, dar i se va alatura hotararea de partaj pentru a face dovada ca ap.este acum numai al dvs. .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2010
romascanu, moderator
Daca stiti adresa ei, datele de identificare, puteti trimite cu western union, prin mandat postal, etc. suma de bani care reprezinta sulta imobilului. Cu recipisa primita veti putea face dovada oricand si oricui ca v-ati indeplinit obligatia impusa de catre instanta.
Cat priveste dreptul de proprietate asupra imobilului, cu actul initial si cu hotararea judecatoreasca investita cu formula executorie, va duceti la adm.financiara sa va ia in evidenta si sa va ia impozit pe tot imobilul.
Onorariul executorului de cine urmeaza a fi platit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata datorate fostului sot buntingr buntingr Buna ziua .A-s dori sa va intreb daca eu datorez bani in urma cheltuielilor de judecata in urma unui partaj fostului sot si el pretinde banii sa-i fie trimisi ... (vezi toată discuția)
Neplata sulta la termen Parisien Parisien Buna seara! In urma unui partaj voluntar, m-am inteles cu fosta sotiei la plata unei sulte de 30.000 de lei pentru a ii ramane ei apartamentul, care a fost ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)