avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua , poate cineva ajuta cu ce ar trebui sa fac ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua , poate cineva ajuta cu ce ar trebui sa fac in legatura ...

Buna ziua , poate cineva ajuta cu ce ar trebui sa fac in legatura cu o incheiere primita de la un Executor !!! Nu ma pricep cu legea si as vrea o a doua opinie in legatur cu ce ar trbui facut mai departe !!
Mulțumesc oamenilor de pe acest website care isi aloca timpul propriu sa citeasca ce am scris. In linii scurte am trecut printr-o casnicie care sa finalizat cu divorț si un copil la mijloc. Mama a preluat legal copilul urmând ca eu sa plătesc o suma pe luna. Cateva luni am reușit sa platesc suma stabilita dar am fost prins intr-o perioada nu tocmai propice mie. Pandemia. Joburi mai puține bani mai putini si nimic stabil pana in momentul de fata. Nu am reușit sa platesc o perioada si pe scurt am primit executarea silita in posta de la executor.
1. Ce urmari si cum ma pot apara im cazul asta?.
2. Exista in Romania, o opțiune mai putin costisitoare care ma poate ajuta sa justific, de ce nu am reușit sa platesc pensia alimentara.?
3. De asemena daca, ma poate lămurii exact ce înseamnă in cazul meu executarea silita si ce drepturi mi se vor încalca.
Inca nu am nimic pe nume si sunt in casa parintilor momentan.
4. Am un loc de munca cu minim pe economie. Mi se vor oprii din ei lunar, daca cunoașteți procentajul si de cine si in functie de ce este stabilit.
Va mulțumesc din nou.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
erati angajat cand s-a stabilit pensia ? daca s-a stabilit o pensie raportatat la un salariu mai mare decat cel minim pe ec, trebuia sa fi cerut sa se micsorese odara ce ati ramas fara job.
Nu aveti de ce sa va aparati ca trebuie sa platiti, nu drepturile dvs se incalca, ati incalcat trepturile copilului dvs.
O sa vi se puna poprire pe salariu pana ajungeti la zi cu plata.
am primit executarea silita in posta de la executor.

scrie acolo ce suma datorati , cat vi se va retine etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil o ss va formuleze si o plângere penală pt abandon de familie prin care să vă ,,motiveze "să vă achitați datoriile către copil la timp.O sa va puna poprire pe salariu dacă nu aveti alte bunuri mobile,conturi in banci etc.Nu va se încalcat nici un drept,este pus in executare prin intermediul unei persoane abilitate de lege un titlu executorii pe care dvs nu le-ați respectat pt ca nu ati vrut sau nu ati putut.
Da scrie suma , dar nu scrie procentul din salariu , Aveti idee cat este procentul din salariu? Si va multumesc cu ocazia asta
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil că va fi 1/3 , adica 1/4 pensia lunara plus diferenta pt retmstanta.
Cand e vb de pensie, poprirea poate fi pana la 1/2 din salariu

Conteaza si pe ce perioada datorati.
Exista si varianta sa faceti contestație daca va retin mai mult decat puteti da.

Alte discuții în legătură

Diminuare pensie de intretinere copil aaalinaaa aaalinaaa cine ma poate ajuta cu un model ...pentru diminuare pensie de intretinere...sunt bugetar...si in urma divortului s-a stabilit suma pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
Model cerere in judecata - diminuare pensie de intretinere minor divafocus divafocus Buna ziua. M-ati putea ajuta cu un model de cere in judecata? Platesc pensie alimentara copilului in varsta de 8 ani iar acum mi sa nascut al 2-lea. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie de intretinere minor popescu geo popescu geo In urma divortului am stabilit de comun acord plata unei pensii de intretinere in suma de 500 de ron lunar fapt pentru care mi se opreste pe statul de plata ... (vezi toată discuția)