avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am nevoie de asistenta juridica pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am nevoie de asistenta juridica pentru deschidere ...

Buna ziua,
Am nevoie de asistenta juridica pentru deschidere o succesiune a unei propietati

Vreau sa stiu daca pot cumpara un drept de mostenire de la o persoana dintre urmasii celor care au locuit in casa respectiva
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:04, 27 Februarie 2021
Moștenirea este a unei persoane decedate. (nu a unei proprietăți)
Dacă persoana decedată avea sau nu avea un drept de proprietate ... Apropo, locuitul într-o casă nu-mi spune că acea casă era în proprietatea defunctului.
Vedeți să nu cumpărați pielea ursului din pădure. Cine sunt cei ce vând și ce calitate au, mai exact?
Buna ziua,
Vânzarea unei moşteniri este posibilă (valabilă) numai după deschiderea moştenirii.
Prin urmare, in situatia in care succesiunea a fost dezbatuta puteti cumpara de la oricare dintre mostenitorii ce detin cota parte din acel imobil.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Moștenirea este a unei persoane decedate. (nu a unei proprietăți)
Dacă persoana decedată avea sau nu avea un drept de proprietate ... Apropo, locuitul într-o casă nu-mi spune că acea casă era în proprietatea defunctului.
Vedeți să nu cumpărați pielea ursului din pădure. Cine sunt cei ce vând și ce calitate au, mai exact?

Buna ziua,
Va multumesc ptr ajutor
Situatia este:
Propietatea este o casa veche in care au locuit :un tata si un fiu,acestia nu aveau titlu de propietate pe numele lor,ci pe numele strabunicului

Acum am scos titlu de la primarie.
Mostenitori ar fi :
O nepoata a tatalui
Mama fiului (decedat si el)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
numele strabunicului

al cui ?
Important e ca dvs sa cumparati drepturi succesorale de la un mostenitor al strabunicului.
" tatal" ala de care vorbiti a fost copil/ nepot/ stranepot al strabunicului?
Nepoata tatalui ce cauta in poveste daca el a avut un fiu ? E fata fiului sau fata vreunui frate?

Sa cumparati drepturi succesorale, nu inseamna sa cumparati casa sau o cota din casa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ella_ms86 ella_ms86 Persoana mostenitoare a murit, pe data de 30 iulie si a avut 3 fii, unul dintre ei a decedat si au ramas 2 mostenitori, iar unul dintre fii a locuit in casa ... (vezi toată discuția)
Bună seara! doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui ... Memet2196 Memet2196 Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui domn, a fost casatorit cu o doamna, din relație s-a născut un băiat, au divorțat, doamna a ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)