avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

Situatie:

Vine un tip din bloc la usa la dl.H, in seara de ajun pus pe scandal: ”ca de ce primesc copii cu colinda". dl.H i-a explicat omului ce zi e, insa dl.X a trecut la subiectul care probabil il gindise de acasa.
Foarte recalcitrant omul ii aduce niste acuzatii grave dl.H de fata cu sotia si copii, cum ca de patru ani de cind este sef de scara, are relatii cu sefa de la asociatia de proprietari si in complicitate cu ea fura din banii locatarilor prin adaugarea de pierderi la apa si tot asa fel de fel de aberatii .
Dl.H a chemat politia la fata locului, deoarece nu a vrut sa aiba probleme cu el , pt. ca omul cu asta se ocupa- te face sa il lovesti si apoi te trage prin procese .
A venit politia i-a luat o declaratie dl.H despre cum s-au petrecut lucrurile , au mers si la usa dl.X dar nu a fost de gasit.
Politia l-a sfatuit pe dl.H sa il dea in judecata ca si ei s-au saturat de el.
Acum intrebarile:


1.In cazul in care dl.H il da in judecata pe dl.X pe ce ar trebui sa se axeze? calomnie, insulta??? Ce sanse (ipotetic vorbind) de castig ar avea??
2. Daca sotia dl.H poate pleda ca martor, ca altcineva nu a fost de fata ?
3.Tinind cont ca i-a provocat grave probleme familiale ar putea cere daune morale? Aproximativ ce suma???
4. Un sfat prietenesc, daca se merita sa se implice intrun asemenea proces ?
5. Daca se face cumva dovada cai bolnav psihic am ceva de pierdut?
6. Care ar fi pasii de pornire si cam cit ar dura ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:47, 24 Ianuarie 2010
1-Sub aspectul infarctiunilor invocate,nu aveti sanse de castig
2-Nu poate pleda drept martor
3-Teoretic are dreptul sa ceara,practic ,slabe sanse sa fie admisa cererea
4-In raport de consecinte,timp utilizat adica pierdut in instanta,consum nervos,ca urmare a constatarii opiniei instantei,eventual punctul de vedere al partii adverse,de cele mai multe ori astfel de situatii nu justifica alocarea de timp,de sanatate ,de surse financiare.
5-
Daca se face cumva dovada cai bolnav psihic am ceva de pierdut?
,daca se ajunge la aceasta eventuala situatie ce aveti de castigat ?
6-Pasii necesita contactare avocat,multa sanatate sa suportati consumul nervos aferent unei astfel de solutionari prin instanta de judecata.
Durata?Atata timp cat legal nu este prevazut minimum si maximum ,cand pot apare oricand miscari -grevo nemultumiri ,dupa cum au fost si anul trecut,nimeni nu poate sa va garanteze durata si mai ales solutia finala.
Cantariti bine intai riscurile si consecintele angajarii solutionarii prin instanta dupa care daca ,totusi apreciati util si imperios necesar demarati formalitatile
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara am in apartamentul de deasupra niste chiriasi ingrozitori! ... LavP LavP Buna seara Am in apartamentul de deasupra niste chiriasi ingrozitori! Petreceri in fiecare weekend! Este si ciudat si recalcitrant chiriasul asa ca nu prea ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare pe trotuar raser raser Buna ziua! In dimineata zilei de 29.03.2012, am coborat din apartament sa iau ceva din masina fiului meu. Masina era parcata pe trotuarul din fata blocului, ... (vezi toată discuția)
Abuz agent de politie compmmf compmmf Buna ziua, In urma unui apel la sectia de politie de cartier facut de un vecin ce mi-e dusman, au venit la usa mea doi politai. Motivul: deranjarea linistii ... (vezi toată discuția)