avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini - renovari si galagie toata ziua
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini - renovari si galagie toata ziua

Buna ziua. As avea nevoie de niste indrumari.
De curand s-au mutat in bloc niste vecini noi si au decis sa renoveze absolut tot apartamentul. Ceea ce inseamna zile intregi de spart gresie, faianta, gauri in pereti pentru mobila, reparatii, etc. Deja au trecut trei saptamani de cand este galagie de la ora 8 dimineata pana la 10-11 seara. Sunetul este extrem de deranjant, noi lucram ture de noapte (de acasa) si nu putem nici sa dormim destul, nici sa ne concentram la job (deoarece la 8 cand incepem inca este mare galagie).
Au venit vecinii de multe ori la ei si au fost rugati sa isi angajeze o echipa de muncitori (deoarece lucreaza un singur om!), sa isi faca un program, etc. Tin sa mentionez ca nu au anuntat nicaieri ca ei vor lucra in apartament, nu au oferit nicio perioada/program, macar estimativ, doar ne-am trezit cu galagie. Au fost rugati de zeci de ori, atat de noi, cat si de ceilalti vecini. Pana la urma, nici noi nu putem sa stam cate 14-15 ore in zgomot constant, fara sa dormim destul, fara sa ne putem "exista" in apartament fara dureri de cap si dopuri in urechi. Insa.. Tot domnii au tipat, au amenintat si ulterior, ignorat.. Nimic din ce li s-a spus nu i-a determinat ca macar sa isi faca un program si sa respecte orele de liniste.
In aceasta dimineata au inceput de la ora 7. Am mers la ei, insa fara niciun rezultat. Am decis ca poate este timpul sa lasam politia sa actioneze.. Insa nu stiu daca vom fi luati in serios. Avem inregistrari cu zgomotul, avem dovezi ca le-am lasat si in scris ca ii rugam sa isi faca un program sa putem dormi macar.. Ar ajuta cu ceva aceste "dovezi"? Credeti ca ar trebui sa chemam politia sau sa facem o plangere? Nu stiu care din variante ar fi mai okay, pentru ca nu ne-am mai confruntat cu asemenea problema.
Am incercat sa fim intelegatori.. insa nu stiu cine ar rezista in sunet de bormasini cate 14/15 ore pe zi, fara sa doarma mai mult de 2/3 pe noapte, fara sa existe o pauza (nici macar in weekend)..
Seful de scara este in asentimentul domnului, deoarece am aflat ca exact acelasi lucru l-a facut si el cand s-a mutat.. Deci nu avem nicio speranta.

Va multumesc frumos! Imi cer scuze, insa suntem disperati..
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 20:40, 3 Martie 2021
Puteti sesiza politia in baza Legii nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica.
Gasiti legea aici: [ link extern ]
Vedeti pct.2 art.25-27.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_497...
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Sesizati oficial politia teritoriala
Sesizati politia locala pentru aplicarea legii 61/1991, concret, pentru respectarea orelor de liniste publica 22:00-08:00 si 13:00-14:00.
Puteti sesiza si primaria sau inspectia in constructii sa vina sa verifice daca au autorizatii de constructie pentru lucrarile pe care le fac.
Conform legii 50/1991 executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire, cu unele exceptii:

Art 11
(1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență, caracteristicile inițiale ale construcțiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate;
b) reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei;
c) reparații și înlocuiri de sobe de încălzit;
d) zugrăveli și vopsitorii interioare;
e) zugrăveli și vopsitorii exterioare, dacă nu se modifică elementele de fațadă și culorile clădirilor;
f) reparații la instalațiile interioare, la branșamentele și racordurile exterioare, de orice fel, aferente construcțiilor, în limitele proprietății, montarea sistemelor locale de încălzire și de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum și montarea aparatelor individuale de climatizare și/sau de contorizare a consumurilor de utilități;
g) reparații și înlocuiri la pardoseli;
h) reparații și înlocuiri la finisaje interioare și exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin și la scări de acces, fără modificarea calității și a aspectului elementelor constructive;i) lucrări de întreținere la căile de comunicație și la instalațiile aferente;

Ma indoiesc ca zgomotul pe care il fac provine doar de la lucrarile mentionate in lege la exceptii.
Iar cum amenzile pentru lucrari fara autorizatie pot ajunge pana la 100 000 lei, poate se vor calma si vor fi mai cooperanti.
Toata lumea isi renoveaza macar o data in viata, dar in mod normal, lucrarile care genereaza zgomot constant (scos faianta de exemplu) nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
I0nutz83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie ghe_19 ghe_19 as dori sa ma informati si pe mine in legatura cu o constructie...pentru o casa de vacanta daca trebuie autorizatie ...sau pentru ce maxim de mp nu trebuie ... (vezi toată discuția)
Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Costructia unei porti de garaj ValentinTudor ValentinTudor Buna ziua, Locuiesc la curte si intentionez sa fac o modificare la gardul existent, mai exact sa daram o parte din el pentru a face o poarta de garaj. As ... (vezi toată discuția)