CONTESTATIE ORDONANTA DE CLASARE
Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati, sa imi spuneti ce sa fac in urmatoarea situatie,in calitate de unica fiica: tatal meu a decedat la 3 mai 2020, fiind institutionalizat. Decesul nu are legatura cu virusul covid, certificatul emis de morga precizeaza tumora ficat, insa din punctul meu de vedere, acest diagnostic nu are legatura cu realitatea, nu avea suferinte/afectiuni care sa duca la acest verdict, in plus , am primit raspunsuri diferite si contradictorii de la personalul medical care „s-a ocupat„ sa fie lasat sa moara. Nici covid nu a avut ptr ca am fost lasati sa il inmormantam conform traditiei si regulilor bisericesti. si inainte cu 3-4 zile, am vorbit cu el la telefon si era in regula, nimic care sa duca la decesul de peste cateva zile. Medicul de pe sectie a spus ca i-a scazut tensiunea f mult si astfel i-a scazut nivelul de oxigen si s-a produs oprirea inimii !!! iar o asistenta de serviciu in acea tura, mi-a spus ca ar fi facut tensiune foarte mare ptr ca s-a enervat ca nu a avut tigari si nu a putut fuma, fiind fumator de peste 60 ani.... iar de la alte persoane internate am auzit alte variante.....Mai mult de atat, actele primite de la morga sunt modificate, stersaturi cu pasta corectoare, adaugiri, etc. Intreband un fost politist criminalist pensionat, mi-a spus ca politistul de caz face cercetarile de rigoare pe procedura si o sa aflu adevarul, sa astept ca totul dureaza. Si am tot asteptat. Nimeni nu m-a contactat in vreun fel in calitate de fiica. Dar aseara am aflat ca s-a trimis o ordonanta de clasare la sotia varului meu,pe numele acesteia, ei locuind in orasul unde avea domiciliul si tata, eu fiind in alt oras- inca din 18 februarie 2021 ea a primit plicul cu ordonanta de clasare si referatul, despre care , aceasta persoana s-a gandit sa imi spuna abia pe 27 feb 2021, seara. Eu i-am cerut aceste acte pozate sau scanate si mi le-a trimis doar dupa insistentele mele telefonice timp de o ora si apoi prin mesaje i le-am tot cerut, ea spunand ca nu imi trimite nimic, poate doar noiste copii xerox zilele urmatoare.... In cele din urma mi-a trimis aseara poze incetosate si nici macar nu mi-a trimis tot ce scrie in adresa de comunicare, unde e precizat ca sunt anexate atat ordonanta de clasare cat si referatul, eu primind doar ordonanta si poza plicului impreuna cu adresa de comunicare cu datele sotiei varului meu (nume/prenume/adresa), fara referatul respectiv. Pana aseara eu nu am stiut nimic despre cercetare,despre vreun proces, despre dosar. Acum inteleg din ordonanta ca am 20 zile sa contest ordonanta comunicata altundeva si nu mie, unica fiica, mie , cea care as fi avut multe de spus referitor la suspiciunile mele privind decesul, cele precizate la inceput, aici, cu nume de persoane implicate, si informatii care puse cap la cap mi-au creat convingerea ca a fost lasat sa moara si nu s-a intervenit deloc absolut ptr ajutor la momentul respectiv.
Asadar mai am 9 zile din cele 20 in care pot contesta aceasta ordonanta pronuntata intr-un dosar despre care nu am stiut nimic, nici macar procesul verbal de la momentul constatarii decesului nu il am , nici eu nici varul meu care inteleg ca l-a semnat in seara decesului , nu i-a fost dat. Precizez ca tata a decedat pe 3 mai 2020,la 19,30 , eu am fost informata telefonic spre ora 21, acestea se intamplau in perioada starii de urgenta cand nu aveai voie sa circuli dupa ora 21 pe strada si doar cu declaratie, eu eram in alt oras la aproximativ 270 km, in acea seara politistul criminalist m-a apelat telefonic si am foast intrebata daca doresc sa aduc eu medic legist in ziua urmatoare, pe cheltuiala mea, si m-a intrebat pe numele cui sa faca pv, cine va semna procesul verbal de la fata locului. Este singura discutie avuta cu criminalistul care a instrumentat dosarul respectiv, i-am spus ca nu am de unde si de ce sa aduc eu medic legist si sa semneze varul meu respectivul proces verbal, varul meu fiind acolo, in acelasi oras. De atunci si pana la momentul prezent cand am aflat de ordonanta, nimeni nu m-a mai contactat, am avut rabdare si am asteptat, asa cum mi s-a spus ca dureaza. Acum , ptr ca mai am 9 zile la dispozitie din termenul legal, as vrea sa contest ordonanta de clasare dar nu stiu cum sa fac, ce sa scriu, adica ce articol de lege sa invoc, as vrea sa obtin si dosarul intocmit de criminalistul de serviciu, care s-a prezentat la spital la constatarea decesului impreuna cu legistul, as vrea referatul si cele consemnate de la Parchet, as vrea sa depun scris tot ce stiu si toate suspiciunile mele privind decesul, pentru ca eu , punand cap la cap toate informatiile primite din diferite parti, am ajuns la concluzia ca a fost lasat sa moara iar acolo se acopera unii -pe altii... stiu ca pe tatal meu nu il reinvie demersurile mele, dar nu vreau ca neglijenta cu care a fost tratat tata sa se repete si sa fie lasati si alti oameni sa moara cand pot fi ajutati si salvati.
Asadar, va rog sa ma ajutati cu o indrumare, cum sa fac repede un demers de contestare a ordonantei de clasare, ptr a opri termenul legal si apoi sa pot face si alte demersuri.
Multumesc frumos si sanatate tuturor.