avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Este corect cum s a procedat in cazul cand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Este corect cum s a procedat in cazul cand un membru ...

Buna ziua
Este corect cum s a procedat in cazul cand un membru ales de adunarea generala in comitetul executiv sa fie inlocuit de restul membrilor ramasi pe motiv ca nu se poate convoca adunare generala ?
Un membru si a dat demisia din comitetul executiv fiind in incapacitate de a mai continua si pentru completarea comitetului au decis coptare unui nou membru .
Am atras atentia presedintelui ca nu este corect si mentionez faptul ca nu a fost adus la cunostiinta celorlalti proprietari despre acest caz si raspunsul a fost cum am spus mai sus ; nu poate convoca AG
Intrebari :
a * poate functiona comitetul ex . cu un membru mai putin pana la o noua AG ?
b- Se pot lua decizii cu votul acestuia ?
c - este obligatoriu adus la cunostiinta serviciului din primarie de catre presedinte ca a avut loc o inlocuire ?
d - poate intreveni acest serviciu in acest caz pentru intrarea in legalitate ? exista vreo " portita " decat ce prevede legea nr. 196 / 2018 ?
Acum toata lumea da vina acest virus si cauta sa profite cat mai mult ca vezi doamne legea nu prevede acest lucru si pot face orice ca nu ii poate trage nimeni la raspundere !
Multumesc
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 19:17, 5 Martie 2021
Membrii comitetului executiv,presedintele si cenzorul din cadrul asociatiilor de proprietari nu pot sa isi dea "demisia"
Este termen incorect utilizat deoarece in conformitate cu disp Codul muncii institutia demisiei opereaza strict in cazul contractului individual de munca
Membrii comitetului executiv sunt votati de catre adunarea generala a membrilor proprietari
In cazul in care unul dintre membrii comitetului executiv renunta sa exercite atributiile aferente functiei,comitetul executiv ,presedintele sau minimum 20% dintre pproprietari pot convoca adunare generala unde sa foe ales inlocuitor
Nu este necesar sa sefaca demersuri la primarie
Serviciul specializat din primarie detine autoritatea si competeneta sa sprijine asociatiile dproprietari pentru respectarea dispoztiilor in domeniu
ynocentta
Multumesc pentru raspuns si voi face cateva observatii :
1. " Demisia " este un cuvant prevazut in legea nr 196 / 2018 art. 55 alin ( 7 ) , ca este incorect folosit - este o alta poveste - noi discutam pe legea actuala ( buna , rea ) care mai precizeaza acest articol ca " membru demisionar isi excersita toate atributiile si raspunerile pana la data alegerii unui nou membru ".
Pai daca el este in imposibilitatea de a continua din cauza de boala , a vandut apartamentul si nu mai locuieste in acel bloc etc . presedintele poate / trebuie sa convoace AG pentru alegerea unui nou membru .
Am mentionat faptul ca presedintele nu poate convoca AG din cauza restrictiilor in aceasta perioada - asa a motivat presedintele - si a mers fara sa anunte proprietarii prin completarea comitetului executiv cu un nou membru . Si am intrebat si intreb :
a - poate functiona comitetul executiv cu un membru in minus pana la o noua AG ?
b - se pot lua decizii cu votul acestuia ?
c - ce se intampla cand votul acestui a avut o influienta mare in luarea unei decizii ?
Am mai citit si eu , am urmarit pe acest forum multe discutii , pareri , am citit si Ordinul nr. 1058 / 2019 art. 24 alin ( 4 ) unde se precizeaza cum trebuie procedat , dar ce facem cu cei care nu respecta si aplica legea si invoca fel si fel de motive care mai de care mai nastrusnice !
De aceea am apelat pe acest forum unde toti avem de invatat si unde ne lovim cu fel si fel de probleme care de multe ori sunt luate si nu sunt conform legii actuale .
Doresc in continuare un raspuns pentru a clarifica situatia atat de la d-voastra cat si de la alte persoane care se pot pronunta pe aceasta tema
2. De ce spune ti ca serviciul din primarie nu poate interveni pe aceasta tema daca i se aduce la cunostiinta ? legea precizeaza sa te adresezi acestui serviciu si in cazul cand nu se rezolva apelezi daca iti permiti si consideri ca nu s a revolvat in urma demersurilor facute si instantelor judecatoresti
Daca cumva gresesc ,va rog sa ma corectati , la alegerea unui nou comitet executiv , asociatia este obligata sa transmita serviciului din primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari , componenta acestuia .
Si daca pe parcurs are loc o modificare , consider ca trebuie anuntat serviciul in acest caz , cum sprijina asociatiile daca nu prin a le spune unde au gresit pentru a respecta legea si a lua masurile necesare ?
Nu sunt curios din fire , dar asi dori sa vad ce contraargumente aveti !
O zi buna va doresc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt cazuri de forta majora in care chiar daca doresti sa indeplinesti legea nu poti,o adunare generela in conditiile
actuale este riscanta,consider ca funcitioanrea asociatiei fara un membru a comitetului executiv nu este un capat de tara,este raulcel mai mic..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)
Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Sedinta comitet hervel hervel buna ziua.poate cineva sa ma ajute cu un raspuns la urmatoarea intrebare?conform legii sedintele de comitet din cadrul unei asociatii de proprietari sunt legal ... (vezi toată discuția)