avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Amanare plata, concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Amanare plata, concediu de crestere copil

Buna ziua, am o intrebare legata de concediul de crestere a copilului. Sunt in concediu de 3 luni si firma la care lucrez mi-a propus sa reiau lucrul pentru 2-3 saptamani, de acasa, in ritmul meu, pentru a ajuta la un proiect. Pentru a nu pierde restul de concediu mi-a propus fie sa ma plateasca ca un bonus la finalul concediului, fie sa ma plateasca pe o firma pe care o am. Sunt actionar unic si nu am alti angajati, urmand sa iau banii tot la finalul concediului, ca dividende. Intre timp banii ar fi in firma mea. Este o solutie acceptabila? Din lege inteleg ca doar in cazul in care se realizeaza venituri inceteaza concediul de crestere al copilului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 2 Martie 2021
Concediu nu inceteaza daca se realizeaza venituri ....plata indemnizatiei poate continua .

Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

6250 lei net /an calendaristic este suma pe care o puteti realiza.
Multumesc de raspuns, in cazul meu cred ca situatia o sa se repede de cateva ori si s-ar depasi valoarea. Intrebarea era legata de contextul in care as "amana" plata prin incasarea ulterioara de dividende. Mi se pare o situatie un pic neclara. Lucrez dar nu sunt platita. Firma furnizeaza servicii dar nu are nici un angajat. Vi se pare ok?

O zi buna.
Cred ca mai bine pe firma dvs sa incasati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru in concediu creste copil cic Yoyo323 Yoyo323 In cazul in care se doreste lucrul in timpul concediului de crestere copil, ce restrictii legislative sunt ? E ok facturarea pentru serviciile prestate (IT) ... (vezi toată discuția)
Venituri suplimentare in timpul concediului de crestere copil Elena Ionicescu Elena Ionicescu Buna ziua! Care este venitul net pe care il pot incasa in perioada concediului de crestere copil, suplimentar indemnizatiei? Am vazut varianta de 5×1250, dar ... (vezi toată discuția)
In cic pot incasa si indemnizatie din venituri pfa si dividende de pe firma unde sunt administrator? roxana.a.g roxana.a.g In CIC pot incasa si indemnizatie din venituri PFA si dividende de pe firma unde sunt administrator? (vezi toată discuția)