Buna ziua, am o intrebare legata de concediul de crestere a copilului. Sunt in concediu de 3 luni si firma la care lucrez mi-a propus sa reiau lucrul pentru 2-3 saptamani, de acasa, in ritmul meu, pentru a ajuta la un proiect. Pentru a nu pierde restul de concediu mi-a propus fie sa ma plateasca ca un bonus la finalul concediului, fie sa ma plateasca pe o firma pe care o am. Sunt actionar unic si nu am alti angajati, urmand sa iau banii tot la finalul concediului, ca dividende. Intre timp banii ar fi in firma mea. Este o solutie acceptabila? Din lege inteleg ca doar in cazul in care se realizeaza venituri inceteaza concediul de crestere al copilului.
Concediu nu inceteaza daca se realizeaza venituri ....plata indemnizatiei poate continua .
Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza.
6250 lei net /an calendaristic este suma pe care o puteti realiza.
Multumesc de raspuns, in cazul meu cred ca situatia o sa se repede de cateva ori si s-ar depasi valoarea. Intrebarea era legata de contextul in care as "amana" plata prin incasarea ulterioara de dividende. Mi se pare o situatie un pic neclara. Lucrez dar nu sunt platita. Firma furnizeaza servicii dar nu are nici un angajat. Vi se pare ok?