avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana fara rude, ce poate face cu proprietatea ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana fara rude, ce poate face cu proprietatea ?

Buna seara,
Am o cunoștință care nu are copii. Are doar niște veri si o matusa ca rude apropiate.
Dorește sa imi lase apartamentul ca mostenire.
Care ar fi varianta cea mai corecta ca sa fiu sigura ca mostenirea nu va fi atacata ? Si care ar fi pasii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gm_ignat , utilizator 20:01, 1 Martie 2021
sa va lase testament sau sa semnati de acum un contract de intretinere daca o intretineti sau de donatie daca va da degeaba, in amele cazuri isi va rezerva drept de uzufruct, va sta practic in casa pana la deces.
E suficient sa mergem la un notar pentru asta?
da, la notar.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, matusa mea care nu are urmasi directi de gradul i ... valerica69 valerica69 Buna ziua, matusa mea care nu are urmasi directi de gradul I doar nepoti de la fratii ei, doreste sa ii lase mostenire apartamentul fiului meu. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)
Donație/testament apartament Apartament2018 Apartament2018 Buna ziua As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare. Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare ... (vezi toată discuția)