avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, matusa mea care nu are urmasi directi de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, matusa mea care nu are urmasi directi de gradul I ...

Buna ziua, matusa mea care nu are urmasi directi de gradul I doar nepoti de la fratii ei, doreste sa ii lase mostenire apartamentul fiului meu. Va rog sa imi spuneti care sunt variantele si conditiile de ai trece apartamentul pe numele lui fara a putea fi atacat in justitie de ceilalti nepoti. Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:33, 22 Februarie 2023
daca vrea sa ii lase mostenire, varianta e testamentul. daca vrea sa ii de adea de acum, varianta e donatia cu rezerva uzufructului sau un contract de intretinere daca vrea asa ceva.
pt copil, donatia e cea mai buna ca nu mai alearga apoi dupa acte si pe la notar pt mostenire
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)