avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa/faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa/faliment

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti care este diferenta(daca exista diferenta) intre procedura simplificata de insolventa si faliment.
La firma la care lucrez se deschide procedura simplificata de insolventa si mi se spune ca la acest moment firma nu mai poate avea angajati, totusi eu inca sunt angajata si prestez servicii.
Va rog sa imi raspundeti!!!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:38, 10 Ianuarie 2010
In cazul procedurii simplificate, debitorul care intra direct in procedura falimentului, fie odata cu deschiderea procedurii insolventei, fie dupa o perioada de observatie de maximum 60 de zile.

Potrivit art. 86 alin. (6) Legea nr. 85/2006 (legea insolventei), dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.


Mai pe scurt
procedura simplificata = faliment
La firma la care lucrez se deschide procedura simplificata de insolventa si mi se spune ca la acest moment firma nu mai poate avea angajati, totusi eu inca sunt angajata si prestez servicii.

Din intrebarea dvs nu inteleg daca s-a deschis sau urmeaza sa se deschida procedura simplificata de insolventa !!??
Prevederile din L 85/2006 privind concedierea personalului angajat sunt corect mentionate de predecesorul meu , cu mentiunea ca lichidatorul poate pastra totusi personal angajat pentru lichidare ( ex. inventariere, contabilitate, paza etc )
Stimat Domn,
Firma noastra comercializeza echipamente industriale si ofera si service.daca contractele in vanzari numai de natura sa acopere toate cheltuielile ca si pana acum , fapt anuntat de dir gen , dar firma are obligatii contractuale de service fata de cei carora le am vandut utilajele , are posibilitatea sa o inchida declarand faliment?la noi au inceput proceduri de rectructurare ,eu insami am obs ca mi se pregateste asta dar n am primit preaviz decat verbal , n am semnat clar nimik !1 sunt anuntata ca vor restructura postul meu de dir vanzari si numai vor colabora cu nimeni doar cu pfa!! are un pfa contabil , un om in somaj tehnic pana in 19 feb si un alt pfa pe tehnic .
stiu ca a reziliat contract cu inspectorul de protectia muncii in firma noastra;
Mai avem o firma careia ia inghetat activ , am inteles nu stiu amanunte!!
astept cu inters un raspuns, cu stima
daniela r.

are posibilitatea sa o inchida declarand faliment?

Raspunsul este DA avand in vedere prevederile art 27 din lege 85/2006
"Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(2) Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere debitor insolventa sau cerere creditor insolventa? Cristianna Cristianna Buna seara!Pentru o firma cu datorii,care se gandeste la insolventa,ce este mai avantajos pentru ea,sa isi ceara insolventa sau sa ii ceara creditorii acest ... (vezi toată discuția)
Cerere debitor ContSters56278 ContSters56278 pot intra in procedura de faliment la cererea mea ca debitor daca am depasit termenul acela de 30 de zile ? adica am facturi neachitate mai vechi de 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Pot sa cer falimentul firmei ? glo glo am o societate,aceasta nu merge in profit,are datorii,nu pot fi achitate.Pot sa cer falimentul ei . cum sa procedez? care este punctul legal? ce conditii ... (vezi toată discuția)