avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Se da urmatoarea situatie,sotul luna ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Se da urmatoarea situatie,sotul luna viitoare trebuie ...

Buna ziua!
Se da urmatoarea situatie,sotul luna viitoare trebuie sa mearga cu fetita lui si a fostei la control in Ungaria (acolo a fost operata si tratata de cancer).
Mama sambata a fost dusa la un spital de psihiatrie si internata.
Daca ea nu face hartie notariala atunci cum va putea sa scoata fetita din tara ?sau exista vreo alta cale?
Sau sa luam fetita legal de la mama (si pana acum noi am crescut fetita,doar ca in acte figureaza la ea).Intreb ,pentru ca timpul e destul de scurt( 1 luna la dispozitie) si nu stiu cum sa procedam
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:56, 2 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti decat calea unei ordonante presedintiale care sa suplineasca consimtamantul mamei pt deplasarea acesta urgenta.

Ulterior veti putea gandi masuri pe termen lung, in functie si de starea mamei, de ceea ce doreste si copilul. de starea ei de sanatate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor din tara tudoridany tudoridany Buna ziua am rugamintea da a ma indruma in vedera unei posibile oportunitati de a putea merge cu nepotul meu sa petrecem sarbatorile in strainatate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sora mea e divorțată iar fetița (4ani) merge la ... AncaMal AncaMal Buna ziua. Sora mea e divorțată iar fetița(4ani) merge la tatăl ei 2 weekenduri pe luna. Sora mea ar vrea sa o duca in străinătate în vacanță dar ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)