avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua. M am trezit zilele acestea cunun plic ce ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua. M am trezit zilele acestea cunun plic ce conține ...

Bună ziua. M am trezit zilele acestea cunun plic ce conține un teanc de hârtii, cum că aș fi dator din 2013 și că urmează să fiu executat. Eu am cumpărat niște produse in rate, am platit două rate după care am zis sa scap repede și am achitat tot. Asta chiar atunci, în 2013. Chitanțele le am păstrat dar nu le mai găsesc. Țin să precizez că nu am fost notificat în niciun fel până în prezent. Are șanse să mă execute? Dacă nu mai am chitanțele cum dovedesc că am achitat? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:03, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand trebuie sa depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile de la data primirii plicului. Daca ati achitat prin caserie si cumva operatorul nu a introdus platile, slabe sanse sa puteti dovedi ca ati achitat. Daca exista totusi operatii efectuate in cont-ul respectiv, se poate solicita prin instanta extras de cont. O solutie ar mai fi ca instanta sa solicite bancii toate documentele ce va vizeaza - pentru ca atunci cand ati platit chitanta s-a emis in 2 exemplare.

Totodata, daca spuneti ca ati achitat in 2013 si de atunci nu s-a mai intamplat nimic, puteti invoca si prescriptia dreptului la actiune - ca o metoda de back-up pt situatia in care nu puteti dovedi efectuarea platilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)
Pacalit de flanco yoos26 yoos26 Buna ziua, solicit un sfat vis a-vis de cea mai recenta practica Aa Flanco. In anul 2003 luna DECEMBRIE am contractat un credit pe durata de 3 ani(valoare ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament achiziționat prin credit ipotecar obținut pe baza veniturilor mele și plătit doar de mine: poate obține ceva fostul soț în instanță? miha812000 miha812000 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de partajul cu fostul meu sot. Am divortat amiabil acum 3 ani, la notar, fara insa sa facem partajul. In ... (vezi toată discuția)