avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Tatăl meu are 28 de ani lucrați din care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Tatăl meu are 28 de ani lucrați din care 20 de ...

Buna seara! Tatăl meu are 28 de ani lucrați din care 20 de ani de grupa 2. Cati ani trebuie sa cumpărăm pentru a face stagiul de cotizare si dacă poate sa i se reducă vârsta standard de pensionare pentru grupele care le- a lucrat?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:41, 4 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru 20 de ani lucrati in grupa a II-a beneficiaza de o reducere cu 6 ani si 8 luni a varstei standard de pensionare.

Pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001 în care o persoană a desfășurat activitate în grupele I şi a II a de muncă se acordă un spor la vechimea în muncă de:
- 3 luni pentru fiecare an întreg lucrat în grupa a II a de muncă;
- 6 luni pentru fiecare an întreg lucrat în grupa I de muncă.

In speta, la cei 28 de ani se mai adauga inca 5 ani ... total 33 ani.

Precizati-ne data nasterii, ca sa putem preciza mai exact cand ar trebui sa iasa la pensie.
acest răspuns util
Anul nașteri este 7 Septembrie 1961
acest răspuns util
Pentru a putea beneficia de reducerea varstei datarata grupei de munca trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu complet de cotizare(35 ani).
Cuparati vehimea necesara indeplinirii conditiei de stagiu complet(35 ani).
Costul este de 575 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta flor85 flor85 Socrul meu este nascut pe 25.05.1952, acum este pensionat pe caz de boala, are vechime 35 ani de munca la care sunt calculati in plus 6 ani si 9 luni vechime ... (vezi toată discuția)
oug nr.163 din 2020 maria dinca maria dinca Barbat, nascut in mai 1959 -varsta standard de pensionare in mai 2024 Are 10 ani si 7 luni de grupa a-II-a (100%) de munca ceea ce inseamana daca are stagiu ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta de pensionare grupa i de munca aijin aijin Buna ziua. Am urmatorul caz, daca ma puteti ajuta cu calcularea varstei de pensionare: Femeie, nascuta la 17 ianuarie 1961, stagiu de cotizare 28 ani 3 luni, ... (vezi toată discuția)