avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare la limita de varsta

Socrul meu este nascut pe 25.05.1952, acum este pensionat pe caz de boala, are vechime 35 ani de munca la care sunt calculati in plus 6 ani si 9 luni vechime datorati grupa a II-a. Cand se incadreaza pentru pensionarea la limita de varsta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: flor85 , utilizator 12:57, 16 Mai 2010
Cat a lucrat efectiv in grupa II de munca?
In cei 35 de ani este inclusa si perioada de 6 ani si 9 luni stagiu aferent grupei II de munca?
Nu sunt inclusi in cei 35 de ani de munca, sunt rezultatul perioadei lucrate.:)
Pai mai are ceva timp pana la limita de varsta. :)

Pentru 6 ani intregi lucrati in grupa II de munca, reducerea varstei standard de pensionare este de 1 an. Deci, poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 64 de ani.
are aproape 28 de ani de grupa a doua.(cei 6 ani sunt rezultati din acesti 28 de ani de grupa daca nu ma insel...)
flor85 a scris:
are aproape 28 de ani de grupa a doua.(cei 6 ani sunt rezultati din acesti 28 de ani de grupa daca nu ma insel...)

Va inselati, nu a lucrat 28 de ani in grupa II de munca. Sase ani si 9 luni stagiu aferent perioadei lucrate in grupa inseamna 27 de ani intregi lucrati in grupa II de munca. Reducerea varstei standard de pensionare este de 6 ani, ceea ce inseamna ca poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani.

Va rog sa-l intrebati pe socrul dvs. daca a lucrat 27 de ani in grupa II de munca, altfel raspunsurile mele sunt inutile.

Alte discuții în legătură

Buna seara! tatăl meu are 28 de ani lucrați din care 20 de ... Cosminapopara Cosminapopara Buna seara! Tatăl meu are 28 de ani lucrați din care 20 de ani de grupa 2. Cati ani trebuie sa cumpărăm pentru a face stagiul de cotizare si dacă poate sa ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu reducerea varstei mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! La pensionarea pt. limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare, la calculul stagiului total de cotizare se ia in calcul si stagiul aferent ... (vezi toată discuția)