avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE VECHE. Buna ziua, Am avut un credit luat în ...
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE VECHE. Buna ziua, Am avut un credit luat în 2007 si ...

EXECUTARE VECHE.
Buna ziua,
Am avut un credit luat în 2007 si refinanțat in 2010 dupa un accident major care mi-a lăsat fără loc de munca si fără bani. creditul a fost declarat anticipat in 2014 . In 2016 am aflat ca creditul era vândut la o firma de recuperare cu care am luat legătură dar iei au vândut la alta firma care a a vândut la alta firma cu care nu am reușit sa iau legătura. In 2018 soția a vrut sa ia un credit dar au cerut un co imprumutant. Am zis ca eu nu sunt eligibil ca am avat problema cu bănci. Totusi au făcut o verificare si au zis ca nu apar cu nimic si pot sa iau credit liniștit. Am mers mai departe si chiar s-a finalizat împrumutul. Acum printr-o întâmplare am fost la banca cu care am avut problema in trecut si am aflat ca mai am cont la el pe care este trecut ca datorie o suma imensa si ca este in executare printr-un executor dar din alt județ.. Alte detalii nu au avut nici iei sa ma ofere... Ce se poate întâmpla în acest caz?
Cel mai recent răspuns: Alexbogdan89 , utilizator 12:10, 9 Martie 2021
Executorul poate să fie și din alt județ, cu condiția să fie din raza aceleiași zonă teritorială a curții de apel de care aparțineți cu domiciliul.
Am înțeles. Dar ce se poate întâmpla? NU înțeleg cum dupa ce creditul a fost vândut pe aici pe acolo a dispărut și acum aflu ca deși am trăit liniștit el totuși apare la o banca dar nici iei nu știu prea multe de el.. Chiar nu înțeleg. Si ce e și mai important daca cineva mai poate sa aibă pretenții fata de mine pt creditul respectiv dupa atât timp.
Pe forum citesc despre perimare și prescriere. Din cate amintesc in 2016 recuperatorii au zis ca au executare judecătoreasca și la un loc de munca era proprie dar exact în ultima săptămâna când eram la firma respectiva.. De atunci nu am primit nimic de la nimeni si nici in biroul de credit nu apar cu datorie.Pe just.ro nu găsesc nimic cu numele meu. Am avut loc de munca și domiciliu stabil In acest caz intervine careva dintre cazuri de perimare sau prescriere??? Sau pot sa ma trezesc acum cu executorul sa aibă pretenții si eu nu pot sa fac nimic??
Se poate să vă treziți executat silit, nici n-ar fi o surpriză. Dar aveți și posibilitatea să vă apărați prin instanța de judecată depunând la judecătorie contestație la executare. Dacă executorul vă trimite somație și încheiere de executare, aveți termen de 15 zile să depuneți la instanță contestație la executare.

Perimarea nu vă scapă de o viitoare executare silită. Prescrierea dreptului de a vă executa silit nu operează din oficiu, ci trebuie să o constate un judecător în cadrul unui proces de contestare la executare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Dapix, utilizator
Mulțumesc frumos de răspuns. Daca înțeleg bine trebuie sa aștept sa ma contacteze executorul și atunci am 15 zile pentru contestație la executare unde pot sa invoc prescrierea datoriei? Daca nu ma contactează nimeni asa cu nu mi-a contactat pana acum atunci sa aștept sau sa merg la un avocat și sa solicit prescrierea in instanta? Carte ar fii calea cea mai buna de urmat?

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
Pot invoca prescrierea in cursul executarii silite? Chestiuta Chestiuta Buna ziua, Am o executare silita din 2017 in care s-au tot schimbat recuperatorii. Dar cu toate acestea eu am aflat de ea abia in septembrie 2019 cand am si ... (vezi toată discuția)