Situatie: o persoana fizica vrea sa reprezinte intr-un procesalte 8 persoane fizice fosti salariati pentru a-si recupera 2 salarii neplatite,situatia este aceeasi,difera doar sumele si numele persoanelor.Stie cineva cum se face cererea de judecata in ceea ce priveste persoanele respective,in ideea ca toate sa apara pe aceeasi cerere + reprezentantul,adica se trec numele si adresele tuturor persoanelor + reprezentantul sau e suficient doar datele reprezentantului si o anexa cu numele persoanelor ?Banuiesc ca in cazul FNI nu a aparut pe prima pagina a cererii numele a sute de persoane...Multumesc.
asa cum s-au mai facut precizarii exista posibilitaea ca cele 8 persoane sa dea imputernicire notariala persoanei care se doreste a fii reprezentat in cadrul procesului
se poate consulta si un avocat
Cererea de chemare in judecata se face in numele tuturor celor ce au pretentii de formulat, astfel toti vor avea calitatea de reclamanti; pot toti sa dea mandat de reprezentare unui avocat, ce isi va depune delegatie pt toti, acesta putand redacta actiune, reprezenta in sala de judecata si deasemenea sa puna concluzii oral in sala de judeacta,;in alta ordine de idei ,pot da mandat de reprezentare cui vor ei persoana fizica, in fata notarului, dar daca nu are studii juridice nu va putea formula oral concluzii ci doar in scris.Eu va recomand sa apelati la un avocat.
am inteles...cu contract de mandat si procura...intrebarea era daca la inceputul cererii de chemare in jud se trece persoana cu persoana-nume,adresa...etc apoi pretentiile fiecareia sau se trece doar reprezentantul lor apoi se ment"pers din anexa" si se trec toate datele intr-o anexa a cererii#-o#-o#-o :stunned:
Ideal ar fi ca cei 8 reclamanti sa-si aleaga un domiciliu pentru comunicarea actelor de procedura si tot ideal ar fi ca acesta sa fie la reprezentant.
In cerererea de chemare in judecata trebuie mentionat numele fiecarui reclamant. Inceputul actiunii poate suna asa: "Subsemnatii X, domiciliat in... Y, domiciliat in.. etc. ... , reprezentati legal prin Z, cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedura la...".
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)