avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma ajutați cu un sfat pentru neregulile de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma ajutați cu un sfat pentru neregulile de la munca??

Bună ziua ,lucrez șofer pe o autoutilitara de 3,5 tone ,am un program flexibil în ce consta acest program: plec la 3:30 dimineața la munca ma pot întoarce acasă cu o ora mai devreme cu 4 ore mai târziu. M-am plâns șefei mele ca sunt obosit și ca răspuns mi a dat ca nu sunt șofer. Nu primesc nici un spor de noapte. Orele suplimentare nu sunt plătite deoarece se compensează cu celelalte când am plecat cu o ora mai devreme deoarece se compensează cu celelalte . Dar intr- o zi ma aleargă cât pentru doua . Întrebarea mea este pe contract sunt angajat ca șofer și de multe ori fac și munca de depozit . Descarc camioane așez marfa etc... mai sunt 2 șoferi în afara de mine ,ei fac o cursa de aproximativ 250 de km iar eu dublul lor . Am sunat pe sefa spunând sa împarte munca egal . Sefa nu ia nici o inițiativa. Ce pot face în situația asta?va mulțumesc aștept un răspuns ca nu ma lămurește nimeni
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:06, 5 Martie 2021
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprasolicitare loc de munca klivi klivi daca o firma\'\'mare\'\' cu autoritate in oras si influente, incalca grav drepturile angajatilor unde se poate face plangere? sotul meu este angajat ca sofer ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt sofer aprovizionare pe autoutilitara de 3.5 to, ... Relu Galateanu Relu Galateanu Buna ziua! Sunt sofer aprovizionare pe autoutilitara de 3.5 to, si fac aproape zilnic curse nationale de aprox 600 km, si 12-15 ore durata totala (condus plus ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lucrate Uvatav Uvatav Buna seara! Sunt in preaviz inclusiv, 18.05.18, lucrez la un supermarket si pe data de 2 mai, fiind in preaviz si nu am fost informat de conducerea firmei, ca ... (vezi toată discuția)