avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprasolicitare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprasolicitare loc de munca

daca o firma''mare'' cu autoritate in oras si influente, incalca grav drepturile angajatilor unde se poate face plangere?
sotul meu este angajat ca sofer si lucreaza 18-20 ore zilnic!!! se poate da in judecata firma, in afara de a face sesizare la itm? contractul de munca este intocmit corect adica 8 ore pe zi. Cum se pot dovedi aceste abuzuri? Ajung ordinele de deplasare completate zilnic?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 09:45, 13 Septembrie 2014
cum lucreaza 18-20 de ore ? nu v-i se pare aberant ?
pe ce fel de masina lucreaza ca sofer ?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

La sesizare se pot atasa copii de pe inscrisurile care atesta faptul ca se lucreaza un astfel de timp.
de la 5.00 dimineata pana la ora 23.00-24.00, a doua zi iarasi este trimis la un alt oras. Are in cinci zile consecutive 3000-3500 km parcursi!! Masina tonaj 3.5 t
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2014
klivi, utilizator
multumesc!
doamna klivi , sunt administrator de firma de transport , am si masini de 3,5 tone , si in tara , pe curse interne , nu reusesc intr-o saptamana sa acumulez mai mult de 1500-1700 de km/masina .
in plus ceea ce spuneti nu se coordoneaza cu incarcarile si descarcarile...este foarte absurd , pe drum mai sunt si evenimente , mai sunt si blocaje , ceea ce inseamna sa nu ajunga la timp la destinatie...mai mult de atat , o masina cu marfa pecata in alt oras , nu isi justifica cheltuiala sa se intoarca goala pe retur , sa preia alta marfa...asta inseamna ca trebuie sa astete a doua zi alta comanda si este un lucru normal sa stea sa astepte. oricum orice sofer are DIURNA...lucru care il acopera . asta este un punct de vedere al meu , pentru cursele de intern .
pe intrenational , este alta mancare de peste....si acolo da , se justifica cei 3500 km , care se pot face lejer intr-o luna , dar asta insemna aproape lunar revizii pentru masina respectiva , cat si salariu pe masura pentru sofer (undeva la 650-700 euro/luna + diurna)...

in fine , mai ganditi-va cat de imposibil este sa lucrezi zilnic dupa un astfel de program ? in primul rand este afectata capacitatea de a mai reactiona si de a gandi in timpul condusului . este foarte obositor....si nu vad rostul celor spuse mai sus de dumneaoastra.
sau probabil este platit in mod respectabil pentru efortul depus , si dumneavoastra nu va spune chiar tot .

Alte discuții în legătură

Salariu si/sau diurna sofer tir mada_lynap mada_lynap Buna ziua. Sotul meu este angajat din martie la o firma de transporturi rutiere de marfa in spatiul UE(este o firma din Sibiu deschisa de firma-mama din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt sofer aprovizionare pe autoutilitara de 3.5 to, ... Relu Galateanu Relu Galateanu Buna ziua! Sunt sofer aprovizionare pe autoutilitara de 3.5 to, si fac aproape zilnic curse nationale de aprox 600 km, si 12-15 ore durata totala (condus plus ... (vezi toată discuția)
Ma ajutați cu un sfat pentru neregulile de la munca?? AlexPipirig AlexPipirig Bună ziua ,lucrez șofer pe o autoutilitara de 3,5 tone ,am un program flexibil în ce consta acest program: plec la 3:30 dimineața la munca ma pot întoarce ... (vezi toată discuția)