daca o firma''mare'' cu autoritate in oras si influente, incalca grav drepturile angajatilor unde se poate face plangere?
sotul meu este angajat ca sofer si lucreaza 18-20 ore zilnic!!! se poate da in judecata firma, in afara de a face sesizare la itm? contractul de munca este intocmit corect adica 8 ore pe zi. Cum se pot dovedi aceste abuzuri? Ajung ordinele de deplasare completate zilnic?
Sunt foarte multi angajatori ca incalca legea si, ca atare, si cel despe care se face referire in acest topic poate fi in categoria acestora.
Intr-adevar, s-ar putea ca adevarul sa fie undeva la mijloc si sa se arunce vina numai asupra angajatorului.
Codul Muncii prevede ca, orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
multumesc pentru apreciere . unii angajatori da , incalca legile . eu....nu , la mine totul decurge asa cum trebuie , drept urmare am beneficiat , si beneficiez in continuare de sprijin din multe parti si nu am avut reclamatii din partea angajatilor .
concluzia , domnul respectiv , sa-si schimbe locul de munca !