avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprasolicitare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprasolicitare loc de munca

daca o firma''mare'' cu autoritate in oras si influente, incalca grav drepturile angajatilor unde se poate face plangere?
sotul meu este angajat ca sofer si lucreaza 18-20 ore zilnic!!! se poate da in judecata firma, in afara de a face sesizare la itm? contractul de munca este intocmit corect adica 8 ore pe zi. Cum se pot dovedi aceste abuzuri? Ajung ordinele de deplasare completate zilnic?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 09:45, 13 Septembrie 2014
Sunt foarte multi angajatori ca incalca legea si, ca atare, si cel despe care se face referire in acest topic poate fi in categoria acestora.
Intr-adevar, s-ar putea ca adevarul sa fie undeva la mijloc si sa se arunce vina numai asupra angajatorului.

Codul Muncii prevede ca, orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
multumesc pentru apreciere . unii angajatori da , incalca legile . eu....nu , la mine totul decurge asa cum trebuie , drept urmare am beneficiat , si beneficiez in continuare de sprijin din multe parti si nu am avut reclamatii din partea angajatilor .
concluzia , domnul respectiv , sa-si schimbe locul de munca !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ajutați cu un sfat pentru neregulile de la munca?? AlexPipirig AlexPipirig Bună ziua ,lucrez șofer pe o autoutilitara de 3,5 tone ,am un program flexibil în ce consta acest program: plec la 3:30 dimineața la munca ma pot întoarce ... (vezi toată discuția)
Diurna nespecificata in contractul de munca si neplata in totatlitate a celei stabilite verbal. aliasje aliasje [b]Buna ziua ! [/b] [b]S[/b]unt angajat ca sofer la o firma de transport general de marfuri. [b]I[/b]n contractul de munca nu este specificata diurna ... (vezi toată discuția)
Salariu si/sau diurna sofer tir mada_lynap mada_lynap Buna ziua. Sotul meu este angajat din martie la o firma de transporturi rutiere de marfa in spatiul UE(este o firma din Sibiu deschisa de firma-mama din ... (vezi toată discuția)