avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprasolicitare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprasolicitare loc de munca

daca o firma''mare'' cu autoritate in oras si influente, incalca grav drepturile angajatilor unde se poate face plangere?
sotul meu este angajat ca sofer si lucreaza 18-20 ore zilnic!!! se poate da in judecata firma, in afara de a face sesizare la itm? contractul de munca este intocmit corect adica 8 ore pe zi. Cum se pot dovedi aceste abuzuri? Ajung ordinele de deplasare completate zilnic?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 09:45, 13 Septembrie 2014
freeelis a scris:

La sesizare se pot atasa copii de pe inscrisurile care atesta faptul ca se lucreaza un astfel de timp.

nu se poate demonstra ca se lucreaza dupa un astfel de program... daca va ganditi la celebrele tahografe , sa stiti ca acestea lipsesc de pe masinile de 3,5 t , deoarece legea nu prevede montarea acestor dispozitive pe masini mai mici sau egale cu 3,5 tone.
si chiar daca ar aduce ca argumente , bonuri de la benzinarii sau eventuale amenzi...tot nu are relevanta... se poate spune ca era in afara programului legal de lucru .
Din pacate gresiti , se poate demostra ca se lucreaza un astfel de timp.

Prin urmare, afirmatii de genul ca era in afara timpului de munca nu prea tin in instanta.

p.s
Incercati,pe viitor, sa respectati si Regulamentul de postare in Forum.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
ok , cum se poate demonstra ca lucreaza peste program ?
Cu orice mijloc de proba prevazut in legislatie - inscrisuri ,martori , prezumtii etc.

Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
deacord cu dumneavoastra , dar care angajator isi pune pielea in bat ,vorbind din punct de vedere legal ? sincer....

poate sotului doamnei doreste sa conduca mult...dar este extrem de exagerat 3500 km pe luna in tara noastra , in plus se acumuleaza o oboseala cumplita , mai mult de o zi maxim 2 , nu poti sa rezisti dupa un astfel de program .
dar ma rog, nu contazic pe nimeni , doar mi-am exprimat punctul de vedere .

Alte discuții în legătură

Ma ajutați cu un sfat pentru neregulile de la munca?? AlexPipirig AlexPipirig Bună ziua ,lucrez șofer pe o autoutilitara de 3,5 tone ,am un program flexibil în ce consta acest program: plec la 3:30 dimineața la munca ma pot întoarce ... (vezi toată discuția)
Diurna nespecificata in contractul de munca si neplata in totatlitate a celei stabilite verbal. aliasje aliasje [b]Buna ziua ! [/b] [b]S[/b]unt angajat ca sofer la o firma de transport general de marfuri. [b]I[/b]n contractul de munca nu este specificata diurna ... (vezi toată discuția)
Salariu si/sau diurna sofer tir mada_lynap mada_lynap Buna ziua. Sotul meu este angajat din martie la o firma de transporturi rutiere de marfa in spatiul UE(este o firma din Sibiu deschisa de firma-mama din ... (vezi toată discuția)