avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Proprietarii boxelor și garajelor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Proprietarii boxelor și garajelor de la parterul ...

Bună ziua. Proprietarii boxelor și garajelor de la parterul blocului (fiecare boxa e trecută în contractul casei) pot obligati legal sa contribuie pentru consumul lor? Prin contoar instalat. In momentul de fata cheltuielile de energie electrică a acestor locații sunt trecute ca cota parte comună, ceea ce nu e corect. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:41, 7 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru fiecare boxa si garaj nu pot fi instalate cate un contor de energie electrica pentru contorizare separata, deoarece nu sunt anexe intabulate separat ci fac parte din componenta locuintei.
Proprietarii de boxe si garaje trebuie sa aiba in cartea funciara cote mai mari din p.u.c., raportat la suprafata apartamentului si a acestor anexe, astfel incat ei vor plati mai mult.
Daca aceste boxe si garaje nu au fost masurate si nu au condus la o cota din p.u.c. majorata fata de proprietarii cu locuinte de aceeasi suprafata care nu au anexe, doar Asociatia de proprietari poate stabili o cota majorata la plata consumului de energie electrica facturat pentru p.u.c. pentru cei care detin boxe si garaje, raportat la suprafata acestora.
Pentru ca in boxe sau garaje sa se poata desfasura activitate de comert,initial trebuie parcursa procedura de schimbare destinatie spatiu
In cazul in care in care in boxa sau garaj dupa parcurgereaprocedurii de schimbare destinatie se desfasoara activitati comerciale,sediu social sau lucrativ,este obligatoriu ca utilitatile sa faca obiectul unor contracte individuale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa individuala pe etaj - contorizare comuna ddalex ddalex Buna ziua, Am urmatoarea situatie si sunt curios de alte raspunsuri. Am cautat intrebari similare si texte de lege, dar nu am gasit ceva relevant sau usor ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza wawri wawri Locuiesc intr-un bloc cu parcare in subsolul cladirii. Unele spatii de parcare sunt cumparate de proprietari ai apartamentelor din bloc, altele au ramas ale ... (vezi toată discuția)
Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)