avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament in vila Urmeaza sa achizitionam ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament in vila Urmeaza sa achizitionam prin credit ...

Cumparare apartament in vila

Urmeaza sa achizitionam prin credit ipotecar un apartament in vila.
Am semnat deja antecontractul.
As vrea sa stiu, ca si cumparator, care sunt aspectele obligatoriu de mentionat jn contractul de vanzare-cumparare si pe care notarul ar evita sa le mentioneze in favoarea vanzatorului.
Exista vreo lege in care sa se mentioneze ca vanzatorul trebuie sa isi plateasca toate datoriile, inclusiv impozit, amenzi etc, inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare?
Putem cerere sa aduca astfel de dovezi in fata notarului, iar daca nu le aduce noi sa refuzam semnarea?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:01, 5 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi oricum notarul solicita obligatoriu certificatul de atestare fiscală, adeverință de la asociația de proprietari, adeverințe de la furnizorii de utilități, care să ateste plata la zi a datoriilor.
De ce ar favoriza notarul vânzătorul? Mai ales că taxele notariale sunt suportate de dvs. Alegeți dvs notarul.
Ar trebui mai degrabă să fiți atenți pe la banca, ce clauze obligatorii va baga pe gât la semnat și la condițiile pentru acordarea creditului.
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam ca aceste documente se cer automat de notar.
Cu banca nu e problema am discutat toate comisioanele si dobanzile +costurile de acordare.
Eu ma gandesc la datoriile vanzatorului pentru ca pana acum, desi i-am cerut facturile, a evitat sa le aduca.
Nu ma intereseaza sa mi le arate in mod special, insa sa ateste ca nu are datorii, amenzi neplatite.

raluk0207 a scris:

Păi oricum notarul solicita obligatoriu certificatul de atestare fiscală, adeverință de la asociația de proprietari, adeverințe de la furnizorii de utilități, care să ateste plata la zi a datoriilor.
De ce ar favoriza notarul vânzătorul? Mai ales că taxele notariale sunt suportate de dvs. Alegeți dvs notarul.
Ar trebui mai degrabă să fiți atenți pe la banca, ce clauze obligatorii va baga pe gât la semnat și la condițiile pentru acordarea creditului.

Da, se prezintă obligatoriu la notar, pentru încheierea valabilă a contractului de vânzare.
Si nu numai ca se prezintă, ci trebuie să fie "pe zero".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament sofrana sofrana Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)