avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea intrebare. E vorba de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea intrebare. E vorba de o vanzare de apartament, ...

Buna ziua, am urmatoarea intrebare. E vorba de o vanzare de apartament, unde proprietarul - persoana in varsta de 68 ani, doreste anularea contractului. Cumparatorul nu este de acord.

Aceasta problema s-a pus relativ imediat dupa semnarea contractului, urmand ca vanzatorul sa restituie intreaga suma si cheltuielile aferente.

Motivul proprietarului este acela ca nu se mai poate muta in alta parte, asa cum considera initial, si doreste sa despagubeasca cumparatorul cu intreaga suma, plus eventuale costuri.

Altfel, proprietarul ramane pentru moment in strada.

Exista vreo cale legala de urmat? Avand in vedere varsta, exista vreo varianta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:21, 5 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce cumpărătorul nu e de acord, nu.
Vânzătorul a încasat prețul vânzării. Deci nu rămâne chiar in stradă.
exact, cu banii aia poate inchiria o vreme pana gaseste ceva de cumparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un contract de vanzare cumparare apartament daca ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Se poate anula un contract de vanzare cumparare apartament daca ulterior descopar ca inainte sa cumpar au fost anumite probleme in trecut legate de bloc? De ... (vezi toată discuția)