avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de maternitate dupa concediu de risc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de maternitate dupa concediu de risc maternal

Buna Seara!
O intrebare legata de concediul prenatal al sotiei. Sotia este insarcinata in luna a 9-a ,din luna a treia a stat in concediu de risc maternal, Acum cand a primit salariul ce trebuia sa fie 85% din brut a primit mai putin decat in risc maternal cand salariul era de 75% din brut, Mentionez ca brutul in ultimele 6 luni (risc maternal) e in jur de 6000 lei/luna. intrebarea mea este daca in prenatal trebuie sa castige 85% din cei 6000? sau calculul se schimba datorita riscului maternal?.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:55, 6 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

In calcul va intra si indemnizațiile de asigurări sociale de care au beneficiat asigurații.

Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform celormentionate mai sus.
Indemnizatia de maternitate se calculeaza pe baza veniturilor realizate in ultimele 6 luni, in mare parte acestea fiind indemnizatia de concediu de risc maternal. Cum aceasta era 75% din brut, acum va primi 85% din cei 75%.
E clar ca scade suma primita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie risc sarcina OanaGuta OanaGuta Buna ziua, Sunt insarcinata si as vrea sa stiu cat ar fi indemnizatia de risc de sarcina? Salariu brut in medie in ultimile 6 12l a fost de 5.000 lei brut ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cryss31 Cryss31 Buna seara am si eu o mica intrebare daca eu am fost in concediu de risc maternal, afecteaza cu ceva concediul de prenatal?! Multumeec frumos. (vezi toată discuția)
Info indemnizatie Dia_Nico Dia_Nico Daca fata mea e insarcinata primeste indemnizatie pentru copil in conditiile in care ea lucreaza din 01.06.2018 ? Concediu de risc / pre si post natal are ... (vezi toată discuția)