avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am inchiriat de la o Cooperativa un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am inchiriat de la o Cooperativa un imobil parter ...

Buna ziua, am inchiriat de la o Cooperativa un imobil parter + etaj, partea de sus am cumparat-o, iar jos inchiriat, sus am achitat din decembrie toata suma s a emis factura dar proprietarul nu vine sa mai fac actele, Ca are probleme cu actele , cu cadastrul, ca nu face notarul nu stiu ce acte... invoca diferite probleme si am o gramada de probleme ex. Cei de la electrica nu vor sa imi faca mutarea contractului pe numele meu doar in baza facturii... ce pot face?
Trimiteti o notificare vanzatorului prin care aratati ca, desi ati achitat integral pretul imobilului, contractul de vanzare-cumparare nu a fost incheiat din culpa sa exclusiva. Acordati-le un termen pana la care sa finalizeze documentatia necesara si stabiliti la ce birou notarial urmeaza sa se prezente.. Daca vanzatorul nu da curs notificarii, actionati-l in instanta, cerand obligarea acestuia la incheierea contractului. Nu ar fi trebuit sa achitati pretul fara incheierea unui antecontract, intrucat acesta v-ar fi conferit anumite drepturi : antecontractul se inregistreaza in cartea funciara, va deschide si alte posibilitati de actiune in instanta, etc. In plus, in antecontract ati fi putut mentiona si termenul in care urma a fi incheiat contractul de vanzare - cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune antecontract vanzare cumparare. sfaturi in aparare kik101 kik101 La data de 19.01.2011 s-a incheiat un antecontract de vanzare cumparare avand ca obiect o casa si terenul aferent acesteia. La aceeasi data s-a platit un avans ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Intreruperea furnizarii energiei electrice Victor76 Victor76 Buna seara! Problema noastra a inceput cu intocmirea unui Antecontract de vanzare-cumparare si achitarea unui avans in suma de 54.000 Euro pentru un imobil ... (vezi toată discuția)