Buna ziua, am inchiriat de la o Cooperativa un imobil parter + etaj, partea de sus am cumparat-o, iar jos inchiriat, sus am achitat din decembrie toata suma s a emis factura dar proprietarul nu vine sa mai fac actele, Ca are probleme cu actele , cu cadastrul, ca nu face notarul nu stiu ce acte... invoca diferite probleme si am o gramada de probleme ex. Cei de la electrica nu vor sa imi faca mutarea contractului pe numele meu doar in baza facturii... ce pot face?
Trimiteti o notificare vanzatorului prin care aratati ca, desi ati achitat integral pretul imobilului, contractul de vanzare-cumparare nu a fost incheiat din culpa sa exclusiva. Acordati-le un termen pana la care sa finalizeze documentatia necesara si stabiliti la ce birou notarial urmeaza sa se prezente.. Daca vanzatorul nu da curs notificarii, actionati-l in instanta, cerand obligarea acestuia la incheierea contractului. Nu ar fi trebuit sa achitati pretul fara incheierea unui antecontract, intrucat acesta v-ar fi conferit anumite drepturi : antecontractul se inregistreaza in cartea funciara, va deschide si alte posibilitati de actiune in instanta, etc. In plus, in antecontract ati fi putut mentiona si termenul in care urma a fi incheiat contractul de vanzare - cumparare.