avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum scap de chiriasul asta in mod legal si fara probleme ?

Buna ziua,

In 2019 ,am inchiriat apartamentul cuiva din alta localitate cu contract de inchiriere .

Mentionez ca am declarat la ANAF contractul

In contract scrie pe langa altele :
"la expirarea termenului contractual , contractul se poate prelungi cu acordul scris al ambelor parti , cu pastrarea sau re-negocierea clauzelor "
...
"contractul se incheie pe termenul de 6 luni"

Nu am mai semnat nimic , dupa 6 luni , am prelungit contractul verbal .

In contract perioada de preaviz este de 30 de zile pentru ambele parti - "propietarul sa anunte in scris locatarul cu 30 de zile anticipat, intentia sa de reziliere a contractului"

Cel mai important : se aplica sau nu "titlul executoriu" avand in vedere ca am prelungit doar verbal contractul si nu scris ?

Are si restante la chirie si intretinere , dar ma intereseaza doar sa scap de el .

Cum ma sfatuiti sa procedez ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2021
cozsmin2, utilizator
Cu confirmare de primire inseamna ca aveti confirmarea primiri si este calea legala.Faceti cu va sfatuieste aici un avocat.La SMS cum dovediti ca a primit?
Bun , ii trimit scrisoare cu instiintare .

Dar vreau sa fiu "Acoperit" din toate partile .

Sa zicem ca este ocupat si nu il gaseste postasul acasa , si nu isi verifica casuta postala

Pot sa ii trimit pe adresa din buletin ? pote acolo mai sta cineva si il instiinteaza ..

Ok , am dus lucrurile la exterm , dar ma astept la orice din partea acestui chrias , minte ca imi da banii peste nu stiu cate zile , apoi zice ca a avut dificultate cu banca , mereu gaseste o scuza , nu m-ar mira ca la tribunal sa gaseasca vre-o scuza miseleasca

Poate sant paranoic ,dar ma astept la orice din partea acestuia ...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
cozsmin2, utilizator
Se considera notificat si daca nu ridica scrisoarea si nu semneaza pe confirmare. Trimiteti si la adresa unde sta cu chirie si la cea din buletin. Ca nu-si verifica el cutia postala pt avizul de la posta sau nu se duce sa ridice scrisoarea e fix problema lui. Dvs. v-ati indeplinit obligatia.

cozsmin2 a scris:

Bun , ii trimit scrisoare cu instiintare .

Dar vreau sa fiu "Acoperit" din toate partile .

Sa zicem ca este ocupat si nu il gaseste postasul acasa , si nu isi verifica casuta postala

Pot sa ii trimit pe adresa din buletin ? pote acolo mai sta cineva si il instiinteaza ..

Ok , am dus lucrurile la exterm , dar ma astept la orice din partea acestui chrias , minte ca imi da banii peste nu stiu cate zile , apoi zice ca a avut dificultate cu banca , mereu gaseste o scuza , nu m-ar mira ca la tribunal sa gaseasca vre-o scuza miseleasca

Poate sant paranoic ,dar ma astept la orice din partea acestuia ...

Daca trimiteti notificarea prin executor judecatoresc sau prin avocat, nu este nevoie sa o ridice personal sau sa semneze de primire. Daca o trimiteti Dvs este ceva mai complicat, pentru o astfel de notificare nu are aceeasi forta juridica ca in situatiile anterioare. Mai mult, chiar daca chiriasul ridica notificarea sau semneaza de primire, poate pretinde ca in plic se afla alt document. Este esential sa faceti dovada ca l-ati instiintat despre rezilierea contractului. In caz contrar, nu il puteti evacua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului de procedura civila, notificarea trebuie facuta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire si continut declarat, nu prin email, sms sau whatsapp.
Chiriasul trebuie notificat la adresa unde locuieste efectiv , in cazul de fata - imobilul al carui proprietar sunteti. altfel notificarea nu este valabila.
Este de preferat ca notificarea sa fie facuta prin avocat.
Trebuie analizate clauzele contractului si vazut daca a operat tacita relocatiune intrucat, daca raspunsul este afirmativ,
excutorul judecatoresc nu este competent in acest caz in ceea ce priveste evacuarea chiriasului din locuinta si veti ajunge in final tot la instanta.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, contract de inchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de proprietar am dat in chirie un spatiu in baza unui contract de inchiriere. In ultima ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)
Pot recupera banii de la un chirias, chiar daca nu mai este valabil contractul? lucasenko lucasenko Buna ziua, Am inchiriat un apartament unui cetatean semnand un contract valabil pe 1 an. Dupa aproximativ 10 luni nu a mai facut plata chiriei, acum trecand ... (vezi toată discuția)