Buna ziua,
Mama mea doreste sa faca succesiune dupa ce a decedat tatal meu.
Fratii mei sunt in straintate 1 in austria si 2 in spania si au incercat sa isi faca programare la consulat pentru emiterea unei declaratii de renuntare la succesiune.
Problema este ca au facut acum 2 sapt cererile si inca sunt tot in procesare si nu isi pot face programare si nici nu primesc un raspuns concret de la consulat cand v-a fi solutionata programarea.
Intrebarea mea ar fi : nu este o alta solutie sa faca ei aceste cereri, sa isi faca foile aceastea in straintate la notari, sau nu ar fi o posibilitate ca notarul sa ii sune sa vorbeasca video cu ei si sa ii poata vedea si sa isi dea acordul pentru renuntarea la succesiune.
Va multumesc pentru raspuns
Nu.
Declarațiile se dau si se semnează personal, in fata notarului.
Iar cele întocmite la notari străini nu sunt încheiate în formă autentică și nu sunt inregistrate in Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale, astfel încât notarul din România nu poate verifica existenta acestora.
Singurele solutii sunt ca fratii dvs sa dea aceste declaratii doar la Ambasadă/ Consulat sau sa vina personal in tara.
Cedare mostenire
paveldaniela
Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune
dandin
mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)