avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Un angajat imi solicita urmatoarele ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Un angajat imi solicita urmatoarele documente dupa ...

Buna ziua,
Un angajat imi solicita urmatoarele documente dupa ce a demisionat:
-adeverinta de vechime
-adeverinta de venit
-extras revisal
-nota de lichidare
-decizia de incheiere a contractului de munca cu viza ITM.
Este obligatia mea in calitate de angajator sa ii eliberez aceste documente?
Cel mai recent răspuns: Rayonsil , utilizator 11:08, 9 Martie 2021
La lichidare se elibereaza adeverinta de vechime, extrasul revisal(unde se vede data inceperi si data incheierii contractului-tine loc de viza ITM). In nota de lichidare sunt trecute ultimele 6 salarii brute, doar daca doreste pe ultimul an fiscal adeverinta de venit. Inainte de incetarea contractului de munca trebuia sa se emita o decizie a conducatorului unitatii, in acest sens, prin care i se comunica acest lucru.
Vedeti art.7 alin.3 si 6 din HG 905/2017.
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Vedeti art.7 alin.3 si 6 din HG 905/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului ... IoanaSDavid IoanaSDavid Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului de munca cu firma unde activez actual , ce documente trebuie sa primesc , in urma demisiei ce am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati. Angajatorul mai este obligat sa ofere adeverinta de vechime si extras Revisal daca ai ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)