avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Case nationalizate-contracte neclare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Case nationalizate-contracte neclare

Buna ziua,
as dor sa cunosc opiniile Dvoastra in legatura cu prezenta speta.
O casa nationalizata (formata din parter si pod inalt) a fost impartinta in patru apartamente care au fost vandute chiriasilor, acestia fiind actualii proprietari. In contractul de vazare cumparare se specifica in mod clar care este suprafata si forma
apartamentului achizitionat de fiecare proprietar. Problema este insa Podul casei, in sensul ca dorim sa ne extindem spatiul si deasupra apartamentului detinut, dar nu stim daca suntem proprietari sau nu. In contract nu este nimic specificat legat de acest lucru. Din pdv-ul meu apar doua posibile solutii:
-sau fiecarui proprietar ii revine suprafata din pod cuprinsa in laturile proiectiei pe verticala a configuratiei apartamentului detinut (subantelegem acest lucru)
-fie va fi nevoie de un proces care, printr-o hotarare judecatoreasca, sa lamureasca acest lucru.
Va rog sa-mi spuneti care sunt opiniile dv-astra. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 15:51, 4 Ianuarie 2010
Buna ziua.
Ati cumparat imobilul in baza Legii112? Oricum, pentru a cumpara imobilul, ati facut cadastrul iar intabularea s-a facut pe numele unitatii detinatoare, dupa care ati mers la notar si ati perfectat contractul de vc pentru spatiul detinut de dvs, spatiu definit in fisa suprafetei locative a contractului de inchiriere. In contractele de inchiriere nu erau trecute decat suprafetele utile, anexe, boxe, fara a fi trecuta si suprafata podului. In calitate de chiriasi nu plateati chirie si pentru pod. Pentru a obtine Hotararea Consiliului Local si dreptul de intabulare ati avut nevoie si de foaia de avere. In foaia de avere este trecuta Suap (supr. utila apt), Cpcd (cota - parte parti comune demisol), Cpt (cota parte teren pe apartament) precum si Cpcp (cota parte parti comune pod). Deci, unitatea detinatoare trebuia sa schimbe fisa suprafetei locative in functie de foaia de avere. In ceea ce priveste terenul de sub constructie si cel aferent constructiei aveti nevoie de ordinul Prefectului.
Succes.
aparent sunteti in situatia unei indiviziuni continue si fortate insa pentru ca podu-i inalt, putand avea si o alta alta destinatie decat aceea de acoperis pueti, parerea mea sa incercati o iesire din indiviziune.
daca o respinge tot e bine ca cel putin stiti daca sunteti coproprietar, afara de situatia in care va respinge pe calitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pod bloc Irina1989 Irina1989 Buna ziua, Am achizitionat un apartament la etajul 4 care are si un pod ce poate fi mansardat. In contract suprafata podului este trecuta in procent de ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil, 18 apartam.,curte,beciuri,pod/fara acordul a 4 proprietari budamagda budamagda Va rog sa ma ajutati, deoarece in imobilul in care locuiesc la et.II , imobil de peste 100 de ani in plin centru, in forma de U, 13 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Cote indivize pod avb_grup avb_grup Buna ziua, Intr-un imobil care are demisol parter, etaj si pod (mansardat partial) exista initial un singur proprietar, dupa moartea caruia raman [b]doi ... (vezi toată discuția)