avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suntem 2 frati ,si vrem sa vindem un teren intravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suntem 2 frati ,si vrem sa vindem un teren intravilan de comun ...

suntem 2 frati ,si vrem sa vindem un teren intravilan de comun acord, nu avem taxa se succesiune dezbatuta . se poate vinde ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:59, 9 Martie 2021
Nu.
Trebuie să deveniți proprietari, in urma dezbaterii moștenirii.
sa vindeti direct, nu. dar puteti face un antecontract, luati un avans cu care dezbateti succesiunea si apoi vindeti. asta in teorie. in practica, e nevoie sa gasiti cumparatorul care sa agreeze schema asta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar de ce să iei un avans, in conditiile in care nu ai actele in regula?
Dezbaterea unei succesiuni nu e un capăt de țară.
De ce sa promiti ca vinzi ceva ce deocamdată nu ai, in conditiile in care este obligația legală a vânzătorului sa puna la dispozitie si sa procure toate documentele necesare vânzării?
nu avem taxa se succesiune dezbatuta

Offtopic, nu taxa se dezbate, ci succesiunea si de platit, taxele se platesc, nu se dezbat.
Nu dureaza mult sa dezbateti succesiunea, vindeti apoi.
ca sa nu pierdeti clientul si nici el terenul, puteti lua un avans, puneti un termen mai indelungat, daca nu e o succesiunea simpla- multi mostenitori, fara acte de proprietate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii scutaruc scutaruc Buna seara,o rugaminte pentru cine ma poate indruma in cadrul unei succesiuni cu 3 mostenitori, (9ha + 1 ha padure)tatal meu fiind unul dintre mostenitori ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren provenit din mostenire. ce trebuie sa fac? iulipetrov iulipetrov exista un teren de 3 hectare intravilan care a apartinut bunicului meu care a decedat.bunica supravietuieste si matusa mea (fata ei) iar tatal meu(fiul ei) a ... (vezi toată discuția)