Buna ziua,Sunt plecat din tara de 18 ani.Pe teritoriul Romaniei , nu realizez nici un fel de venit.Am divortat de sotie, si acum suntem la actiunea de partaj.Am inteles ca , daca nu realizez venituri si fac aceasta dovada, la plata taxei de timbru pentru impartirea bunurilor , as beneficia de o reducere, sau taxa este mai mica, ceva de genul.As dori sa stiu daca este posibil asa ceva si care ar fi cadrul legal.Multumesc frumos
Buna ziua. Puteti beneficia de ajutor public judiciar in baza OU nr. 51/2008.
Cf art. 4 din aceasta Ordonanta, "Poate solicita acordarea ajutorului public judiciar, în condițiile prezentei ordonanțe de urgență, orice persoană fizică, în situația în care nu poate face față cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implică obținerea unor consultații juridice în vederea apărării unui drept sau interes legitim în justiție, fără a pune în pericol întreținerea sa ori a familiei sale..."
Problema se pune in situatia in care obtineti venituri in alta tara, iar dvs dati o declaratie pe propria raspundere...cunoscand prevederile cu privire la "falsul in declaratii".