avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patrimoniul initial la infiintarea unei asociatii.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patrimoniul initial la infiintarea unei asociatii.

Dupa noile reglementari patrimoniul initial la infiintarea unei asociati , trebuie sa fie in cuantum minim de 200 lei si trebuie depus la o banca printr-un depozit bancar.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
george-neagu, moderator
Mii de multumiri pentru toate lamuririle de mai sus. Din pacate am iesit din termen, ceea ce inteleg ca face imposibila reluarea procedurii. Recomandarea celor de la secretariat* a fost sa redepun dosarul, ceea ce voi face in speranta ca vom avea, de aceasta data, mai multa intelegere pentru procedura si mai putina toleranta pentru aceste erori. Incurajata de toata pledoaria dumneavoastra de mai sus, voi face cu certitudine aceasta sesizare la CSM

Dosarul in cauza: [ link extern ]
As mai adauga, la OG 26/2000 la Art 6, este trecut f) patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial, în valoare de cel puţin dublul salariului minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oameni buni, NU MAI DEZINFORMATI ! NU acesta este continutul art.6 lit.f) din OG 26 / 2000. S-a modificat de multa vreme! Daca nu cunoasteti legislatia, abtineti-va! Art.6 lit.f) din OG 26/2000 are urmatoarea redactare: " f) patrimoniul iniţial al asociaţiei; activul patrimonial este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor, în cazul aportului în natură, constând în bunuri imobile, forma autentică a statutului este obligatorie;" Si asta nu de ieri , de azi, ci de ani de zile !!!!!
Multumesc! Informatia am luat-o de pe site-ul Lege5 / [ link extern ]

Nu stiu unde altundeva anume sa caut.
O.G. nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociații și fundații - actualizata
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat? tudosaloredana tudosaloredana As dori sa infiintez o asociatie non profit. si nu stiu care este patrimoniul minim pe care trebuie sa il depun la banca. Va multumesc! (vezi toată discuția)