avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz înregistrare contract de arendă.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz înregistrare contract de arendă.

Sunt proprietarul unei suprafețe de 1,00 teren extravilan, posedând acre în acest sens, respectiv certificat de moștenitor și sentință civilă. Am încheiat un contract de arendă cu o societate comercială din domeniu iar la consiliul local nu s-a înregistrat contractul pe motiv că tatăl meu, în prezent decedat, ar fi vândut terenul cu chitanță de mănă unei persoane fizice care refuză să-mi cedeze suprafața. Ce trebuie să fac pentru a intra efectiv în posesia terenului și a dispune de acesta.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 09:07, 13 Martie 2021
Buna ziua,
se pare ca va trebui sa va judecati cu persoana respectiva.
De asemeni este foarte important sa faceti intabularea terenului respectiv la OCPI.
contactati un avocat care sa studieze actele ce le detineti si pentru a stabili tipul de actiune ce trebuie facut.
Terenul este intabulat la data de 13.07.2020 pe numele meu iar persoana în cauză refuză să prezinte ori nu există chitanța de mănă. Vă mulțumesc.
Chiar daca ar avea o chitanta de mana, aceea in nici un caz nu reprezinta act valabil de instrainare a dreptului de proprietate. Faceti o cerere de inregistrare a contractului de arenda catre consiliul local, in scris si cereti numar de inregistrare. In maximum 30 de zile va vor raspunde, mai mult decat sigur favorabil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O chitanta de mina reprezinta un inceput de dovada scrisa pentru a proba o conventie.Faptul ca n-o prezinta e suspect.Consiliul local nu poate refuza inregistrarea contractului de arenda pe acest temei.Posesorul unei eventuale chitante de munca trebuie sa obtina o hotarire judecatoreasca definitiva care sa constate existenta unui contract de vinzare-cumparare pe care apoi sa-l inregistreze in CF.Pina la acest moment Consiliul local nu are niciun temei legal sa refuze inregistrarea contractului dvs. de arenda.
Dupa cine s-a dezbatut in instanta mostenirea? A fost vreodata terenul in posesia tatalui dvoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendă badia_mihai badia_mihai Buna ziua, dacă tatăl meu a arendat un teren și după (în timpul perioadei de arendare la donat) , arendatorul mai are drept asupra respectivului teren? (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare teren manyack manyack in anul 2001 unchiul meu a \"vandut\" dreptul de folosire \"1 ha teren arabil din mostenirea familiei ( fiind 8 frati, mostenirea nefind dezbatuta ) unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol stefannicusoradrian198010 stefannicusoradrian198010 Buna seara. Sunt propietar in urma succesiunii dupa tatal meu ,cu certificat de mostenitor,pe un teren arabil de patru hectare.Mi sa facut rol fiscal si ... (vezi toată discuția)