avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! M-am casatorit in urma cu 30 de ani si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! M-am casatorit in urma cu 30 de ani si impreuna cu ...

Buna ziua!
M-am casatorit in urma cu 30 de ani si impreuna cu sotul din ziua casatoriei am locuit in apartamentul parintilor mei impreuna cu acestia si inca trei frati ai mei iar in urma cu 20 de ani parintii mei au vandut apartamentul si pe banii luati pe apartament la cateva zile dupa vanzarea acestui apartament parintii mei au cumparat o casa la curte in care ne-am mutat eu cu sotul,copii nostrii rezultati in urma casatoriei,parintii mei si un frate de al meu. Iar la ceasta casa in contractul de vanzare ca si cumparatori am fost trecuta eu si sotul meu fara sa apara scris in acest contract ca banii pentru aceasta tranzactie provin de la parintii mei.
Apartamentul respectiv se afla in Ploiesti iar casa intr-o zona limitrofa orasului Ploiesti.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Ce sanse am ca in urma actiunii de partaj pe care doresc sa o introduc in instanta sa mi se dea in intregime acest imobil sau o cota parte mai mare decat a sotului?
Specific faptul ca parintii mei au locuit in acest imobil pana cand au decedat.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Rulea, utilizator
Buna ziua,
Nu precizati daca in contract au fost trecuti si parintii dvs.
Dar, pentru a dobandi o cota mai mare va trebui sa faceti dovada ca, cota de contributie a dvs. a fost mai mare decat a sotului.
Nu au fost trecuti parintii.In contract apar decat eu si sotul.
Cota mea de contributie eu consider ca a fost mult mai mare fiindca banii respective au fost de la parintii mei in urma zanzarii acelui apartament.
Dacă în contract nu este precizat acest aspect, nu puteți dovedi că ați contribuit mai mult ca soțul.
Vă trebuie dovezi, ca să obțineți o cotă mai mare la partaj.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cadrul procesului de partaj trebuie sa dovediti faptul ca banii cu care ati cumparat casa provin din vanzarea apartamentului care a apartinut parintilor dvs. si prin urmare, sotul dvs. nu are nici un drept cu privire la acest imobil.

Consultati un avocat care sa va redacteze cererea de chemare in judecata si sa va reprezinte in fata instantei intrucat procesul este complex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj complicat camelia_g camelia_g Părinţii mei au avut o casă care a fost demolată în anul 1984 şi ne-a fost repartizat cu contract de închiriere un apartament cu 4 camere în care am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! conico conico buna ziua! am un frate care este casatorit de 9 ani, iar acum 1 luna a depus actele pentru divort, iar sotia lui doreste partajul casei si al bunurilor desi ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)