avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt însărcinată în 8 luni, nu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt însărcinată în 8 luni, nu sunt casatorita, ...

Buna ziua! Sunt însărcinată în 8 luni, nu sunt casatorita, locuiesc cu tatăl copilului, dar as vrea sa declar/ trec copilul pe numele meu pentru ca nu știu dacă vom ajunge la căsătorie și nu îmi doresc sa depindem de el, nu îmi doresc pensie alimentara sau orice altceva. Cum ar trebuii sa procedez? Va fi trecut și el în certificat in dreptul numelui tatălui? Dacă declar copilul pe numele meu, cu liniuțe în dreptul numelui tatălui, ar putea ataca acest lucru în instanta? Ar putea cere test ADN fără acordul meu? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 15:42, 11 Martie 2021
Nu se poate cum vreți dumneavoastră. Copilul trebuie să aibă doi părinți, și asta este garantat de lege.
Nu vă afectează cu nimic dacă copilul va purta numele tatălui, și nu veți avea nici un avantaj dacă va purta numele dumneavoastră.
Pensia de întreținere este un drept al copilului, nu al dumneavoastră. El va fi obligat de lege să întrețină copilul.

Poate recunoaște copilul împotriva voinței dvs, chiar daca nu sunteți de acord, legea îi permite să recunoască copilul.
De asemenea autoritatea părintească (custodia) o veți exercita în comun.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix....ba eu cred ca doamna stie de ce doreste asa. Sunt multe mamici care cer ajutorul aici pt ca sunt legate de tatici iresponsabili.
Andreea edu...pur si simplu ii faceti dvs certificatul de nastere si treceti tatal necunoscut.El poate sa va dea in judecata daca isi doreste relatii cu copilul, dar, pana atunci...Multi renunta,se bucura ca scapa de plata pensiei alimentare.
Dar, copilul nu va avea relatii cu tatal,nu-l va mosteni....dvs stiti daca merita asta!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Paternitate ameliepr ameliepr Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a ... (vezi toată discuția)